SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öz'ü Gönderme Mutluluğu"

A- A+ PAYLAŞ

 

Milliyet Gazetesi yazarlarından Abbas Güçlü, 12 Haziran seçimleri öncesinde gelip nabız tuttuğu ve izlenimlerini aktardığı Malatya ile ilgili olarak yazdıklarını tekrarladı ve CHP'nin Malatya'da liste kurbanı olduğunu, AKP'de ise Ömer Faruk Öz'ün meclise gönderildiğinin mutluluğunun yaşandığını yazdı.

Güçlü'nün yazısı şöyle:

"..Seçim sonuçlarını izlerken, Türkiye genelinden çok, sanki kendimde bu illerden seçime girmişçesine, büyük bir heyecanla, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya’daki milletvekili dağılımını takip ettim.

Nabız tutmak için bu illere gitmiş ve başta yerel basın ve siyasi partilerin temsilcileri olmak üzere, sivil toplum örgütleriyle görüşmüştüm.

Hemen her partinin söylemi farklıydı. Abartı hepsinde vardı. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki görüştüğüm kişi ve kurumlar arasında en isabetli tahmini, yerel gazeteciler yaptı. Resmi sonuçlara en yakın  tahmini onlar gerçekleştirdi. Benim kılavuzum da onlar olduğu için yüzde 95’e yakın bir doğruluk payı ortaya çıktı.

MALATYA

Tahmin: “Malatya’da daha önce 7 milletvekili varken şimdi 6’ya düşmüş. Önceki 7 milletvekilinin 6’sı AK Parti’nin, biri de CHP’nin. Şimdiki 6 milletvekilinin dağılımı konusunda ise hemen her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Partililer, kendilerine şans tanıyor. Örneğin AK Parti 5, 1 ya da 6, 0 derken, CHP ve MHP en az ikişer milletvekiline kesin gözüyle bakıyor. Peki, gazeteciler ne diyor? Onların ortak görüşü, 4 ya da 5 beş Ak Parti, birer de CHP ya da MHP yönünde. Ak Partili Ömer Faruk Öz, Malatya’da en sevilen politikacılardan birisi. Sandığa gelme oranı yüzde 80’i aşarsa 6-0 biz kazanırız diyor. Ama katılım oranı azalırsa 5’e düşeriz derken bu kaygısını dile getiriyor.

Resmi sonuç: Ak Parti 5, CHP: 1.

Değerlendirme: CHP Malatya’da da liste kurbanı. Malatya çok sevdiği Ak Parti 5. sıra Adayı Öz’ü sandığa göndermenin mutluluğunu yaşıyordur eminim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız