SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özür Dile"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:06
A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Enver Kiraz, AKP il başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi'yi, bilgisi dışında AKP'ye üye yapılan vatandaşlardan özür dilemeye çağırdı.

Merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Kiraz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bir kısım üyelerimizin tamamen bilgileri dışında AKP tarafından kendi partilerine üye yapıldığı ve bu yüzden partimizden üyelikten düştüğü veya pasif duruma düştüğü konusundaki belgelerle ispat ettiğimiz durumu kamuoyuyla paylaştık. Üstelik bu konu Malatya dışında da bir çok ilimizde benzer nitelikte yaşanmıştır. 

Bu ifadelerimizden sonra AKP İl Başkanı bir açıklama yaparak “Böyle bir gündemden dolayı toplantı yaptığım için özür dilerim” diyor. Sen önce kişilere sormadan , kişinin özgür iradesine başvurmadan, partine üye yaptığın kişilerden özür dile. AKP’ye gidip “beni nasıl üye yaptınız? Üyelik formumu görebilir miyim?”demek zorunda kalan kişilerden özür dile. Yıllardır hizmet ettiği , üyesi olduğu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne tekrar gelip üye olmak zorunda kalan partililerimizden özür dile. 

Biz iddiamızı tekrarlıyoruz. Çünkü iddialarımız belgeleriyle ispatlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğu halde , bilgisi dışında AKP’ye üye yapılmış ve parti üyeliği düşmüş olan tespit ettiğimiz yüzlerce üyemiz var.

Bir örnek vermek gerekirse; Bir üyemiz AKP İl Başkanlığı’na bir dilekçe vererek, AKP’ye üye göründüğünü ve üyelik formunu görmek istediğini belirtmiştir. AKP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kendisine “Teşkilatımızda üyeliği bulunmamaktadır” şeklinde mühürlü bir kağıt verilmiştir. Fakat aynı kişinin 27.11.2012 ( Bugün) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Üyelik sorgulamasında ‘AKP Merkez İlçe Teşkilatı 2012 aktif üyesi’ olarak görülmektedir. Bu örnek gibi birçok örneği , belgeli olarak kamuoyuna açıklayabiliriz.

İşte bundan dolayı AKP İl Başkanı ,elinde hiçbir belge olmadan basının karşısına çıkıp açıklama yaptığı için de özür dilemelidir.Yine AKP İl Başkanı , bizi hiç şaşırtmamıştır. “400 Üyeye ihtiyacımız mı var?” diyerek , üyeleri küçümsemiş , halkı küçümsemiş en önemlisi de Malatyalıları küçümsemiştir.Bizim derdimiz sayının azlığı ya da çokluğu değildir. Bir kişi de olsa , AKP evrakta sahtecilik yapmıştır. Ve suçüstü yakalanmıştır. Önemli olan budur. 

Yine , bizim ifade ettiğimiz bilgisi dışında AKP’ye üye yapılan kişiler , sadece CHP’ye üye olanlardır. Peki diğer partilerden bilgisi dışında AKP’ye üye yapılan kaç kişidir?

Hiçbir partiye üye olmayan ve bilgisi dışında AKP’ye üye yapılan kaç kişinin olduğunu biz de kamuoyu da merak etmektedir.Ayrıca, AKP İl Başkanı , bir kısım üyelerinin de başka partilerde üye göründüğünü ifade etmektedir. Ama bir tek üyesinin bilgisi dışında CHP’ye üye yapıldığını söyleyememektedir.AKP İl Başkanının kimseyi zan altında bırakmadan , hangi partilerde üyelerinin olduğunu açıklamasını bekliyoruz."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız