SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özür Diledi, Barıştılar!

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu'nda yumruklaşan DTP milletvekili Sırrı Sakık ve CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu kucaklaşıp barıştı. Sakık, Aslanoğlu ve Türk kamuoyundan özür dilerken, Aslanoğlu ise, "Küsmek, darılmak yok" diyerek Türkiye'ye örnek olmaları gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmada DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu yumruklamıştı. Yaşanan tartışmanın tatlıya bağlanması için büyük çaba harcayan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, iki milletvekilinin barışması için devreye girdi. Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Muş Milletvekili Nuri Yaman'la birlikte CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve Malatya Milletvekili Aslanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sakık, davranışı dolayısıyla Aslanoğlu'ndan özür diledi. DTP heyeti, yaklaşık 30 dakika süren özür ziyaretinin ardından CHP grubundan ayrıldı.

Aslanoğlu'nu yumruklayan Sakık, hiçkimsenin tasvip etmediği bir olay yaşandığını belirterek, "Ben Parlamento'dan, Mevlüt kardeşimden, sizlerden, Türkiye kamuoyundan özür diliyorum. Gergin bir atmosferdeydik. Yanlış bir anlaşılmadan dolayı bir itişme oldu. İnsanın olduğu her yerde bu tür şeyler oluyor. Ben toplumun bizi anlayışla karşılayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Aslanoğlu ise gazetecilerin 'küslük var mı?' sorusuna, "Hayır, hiçbir zaman" karşılığını verdi. Malatya İnönü Üniversitesi ile ilgili bir konuda Sakık'ın dün akşam yaptığı konuşmada geçen bir ifadeyi ilettiğini ancak Sakık'ın bunu yanlış anladığını anlatan Aslanoğlu, "Bir anlık bir olaydı. Bir sorun yok. Türkiye'nin, sevgiye, barışa, dostluğa ihtiyacı var. Önce bizim elele vermemiz, Türkiye'ye örnek olmamız gerekiyor. Küsmek, darılmak yok" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Sırrı Sakık ve Mevlüt Aslanoğlu birbirlerine sıkı sıkı sarılarak barıştılar. İki milletvekili arasındaki kucaklaşmanın ardından Sakık, "Diliyorum hep böyle olacak bundan sonra. Yoğun bir bütçe görüşmesi vardı. Zaman zaman böyle şeyler olur. Bundan sonra diliyorum olmasın" diye konuştu.

Sakık, basın mensuplarının, "Sizde biraz sinirlilik hali var mı?' sorusu üzerine, "Sürekli haksızlığa uğrayan bir alandan geliyoruz. Belki onun verdiği bir ataklık var. Aslında bu benim tarzım değil. Kavga ve şiddet benim tarzım değil. Zaten bütün hayatımız bu şiddeti ve kavgayı Türriye'nin gündeminden çıkarmaya çalışmakla geçti. Ama zaman zaman böyle küçük şeyler oluyor" diye konuştu.

FOTO: Radikal Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız