SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özür Dilemem Çok Anlamlı"!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 25. Yılını geride bırakan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni, yeni kurulan Malatya Gazeteci ve Televizyoncular Derneği'ni, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ziyaret etti.

MGC'DE..

Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, ziyaret için teşekkür ederek, “Öznur Hanım Genel Başkan Yardımcısı olması ile Malatya siyaseti bir derinlik ve zenginlik kazanmıştır. Malatya için bundan sonra Başbakana ve bakanlara ulaşmak daha kolay olacaktır. Malatya’nın sorunlarını en üst düzeye ulaştırmak daha hızlı ve kolay olacaktır. Öznur Hanıma Malatya kamuoyu destek vermek zorundayız. Yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaretinde genel siyasete ilişkin açıklamalarda bulunan Çalık, “Dış güçlerden kurtulurken, kurtulmaya çalışırken, ulusal engelleme mekanizmalarından kurtulmaya çalışırken, kendi kendimize yerel ve yerli olan bir sorunu, uluslararası güçler tarafından Türkiye üzerinden oynanan oyunları, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanılan Kürt sorununu, Güneydoğu sorununu körükleyerek, ‘Bunu siz tek başınıza çözemezsini’ diyen güçlerin var olduğunu biliyoruz. Biz ‘Güçlü Türkiye olalım’ derken, karşımıza çıkarılan Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları ve son olarak da 2 yıldır hiç cenaze haberi almadığımız Çözüm Süreci engeli, Türkiye’nin önünde kaldırılması gereken en önemli engellerdi. Ama maalesef 6-7 Ekim olayları Türkiye’ye bir kez daha şunu söyletmeye çalıştı, ‘çözüm süreci Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir sorun değildir. Kürt sorunu Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir sorun değildir’ mesajını vermek istediler. Ama biz Türkiye olarak, hükümet olarak, sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımız ve yetkili tüm kurumlarımız olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 2 yıldır yürütmüş olduğu ve devam ettirmiş olduğu çözüm süreci yerlidir, yereldir ve çok önemli bir tarihsel stratejiye sahiptir. Çözüm süreci sonucuna kavuşmak için üstümüze ne giymek gerekiyorsa, kefen giymek gerekiyorsa, kefen giymeye hazır olduğumuzu çok net ifade etmiştik. İşte çözüm sürecinde tam sonuca ulaşmışken. Derenin tam ortasını geçmişken bunu güçlü Türkiye’nin önüne engel olarak koymak isteyenler oldu. Ulusal ve uluslararası mekanizmalar devreye girdi ve 6-7 Ekim olaylarını bize yaşattılar. Buna rağmen biz bir kez daha 6-7 Ekim olaylarında dimdik ayakta durduk. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özellikle yaşatılmak istenen olayları engellemek adına ‘kamu düzeni asla çözüm sürecinin alternatifi değildir ve kamu düzenini sağlamak zorundayız’ dedik. Şimdi Türkiye önündeki bütün engelleri aşıyor, şuan en önemli engel nedir? Doğu ve Güneydoğu’da yaşanılan kardeş kavgasının son bulmasıdır. Bunun son aşamasına geliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Çalık, basın mensupları ile bir süre sohbet etti.

MGTC'YE ZİYARET..

Beraberinde AKP il başkan yardımcısı Murat Turgut ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya Gazete ve Televizyoncular Cemiyeti’ni de ziyaret eden Çalık, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

G20’nin yeni dönem başkanının Türkiye olmasını değerlendiren Çalık, “Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 193 ülke içerisinden gelişmiş ülkelerin bir araya gelmesiyle oluşturulan G20’nin 2015 yılında dönem başkanlığı yapacak olmamız, AK Parti’nin Türkiye’ye yaşattığı ilklerden biridir. G 20 zirvesi ile Türkiye’ye bir ilk daha yaşattık. Tüm dünyanın gözü ve kulağı Türkiye’de atacak” dedi.

Dersim olayında özür konusunda da Öznur Çalık, “Partimizin kurucu genel başkanı, şu anki Cumhurbaşkanımız özür diledi. Benim de Malatya milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak da özür dilemem çok anlamlıdır. Biz bu konunun farkındayız, millet farkında ama Cumhuriyet Halk Partisi bunun farkında değil. Sen onun acı ve katliam olduğunu kabul etmiyorsan, orada yapılan sürgünleri görmüyorsan, millet de seni görmez. Yıllardır seni muhalefete mahkum eden halkımız, bu gidişle mahkum olmak da zorundasın CHP” ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik konusuna da değinen Çalık, çok talep olduğunu söyleyerek, bu konuda bedelli askerliğin çıkarılmasından yana olduğunu belirtti.

Yerel sorunlara da temas eden Çalık, kuzey çevre yolunun toplulaştırılmasının 2015 ile birlikte tamamlanacağını bildirip, İnönü Parkı’ndan İnönü Stadı’na kadar bölümün yeşil kuşak projesi kapsamında ele alınması, bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söz vermesi ve buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnönü Stadı yerinin ticari alan olarak ilana çıkmasını değerlendirdi. Çalık, “Önceden devam eden resmi bir prosedür süreci var. O süreç ile aynı anda örtüşemez. Sayın Başbakanımızın verdiği talimatla Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ihaleye çıkma sürecini de valimiz ve müdürlerimiz takip edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Gazete ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit de, “12 yıllık AK Parti iktidarından bir Malatyalı bakan beklemiştik. Ancak, bir genel başkan yardımcısı olması da bir gelişmedir” diyerek, milletvekillerinden Malatya’nın sorunlarının çözümü noktasında daha fazla çaba istediklerini kaydetti.

YMS'YE DESTEK ÇAĞRISI

Yeni Malatyaspor'a destek konusuna da değinen Çalık, “Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Herkes Yeni Malatyaspor’a yardımcı olmalıdır” dedi. 

Malatya’da ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Öznur Çalık’a basın mensupları, Yeni Malatyaspor’a yardım konusunda Ankara’da yapılan girişimlerin sonucu soruldu. Çalık, “Ankara’da, Yeni Malatyaspor’un yöneticileri beni ziyaret ettiğinde, Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç Bakanımız ile görüştürdük. Yeni Malatyaspor’a verilmesi gereken spor loto ve diğer gelirlerden daha fazla pay verilmesi konusunda taleplerimizi ilettik. İnşallah rakamların ulaşması an meseledir. Kısa sürede ulaşacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

“Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Herkes Yeni Malatyaspor’a yardımcı olmalıdır” diyen Çalık, iş adamlarını yardıma davet etti.

“Bizler üzerimize düşeni, Ankara’da yetkililerle görüştürme konusunda her zaman yardımcı olduk ve yardım olmayı da sürdüreceğiz” şeklinde konuşan Çalık, federasyon kanadında ödemede adaletsizlik olursa devreye girmeye hazır olduklarını kaydetti.

ESNAF ZİYARETİ..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, faaliyetine devam eden emekli esnaflardan kesinti yapılan yüzde 15 oranındaki sosyal destek primi için gelen talepleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ileteceğini belirtti. 

Çalık, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (MESOB) ziyaret ederek, burada MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile oda başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Soysal destek primi adı altında esnaf ve sanatkarın emekli maaşından yüzde 15 kesinti yapılıyor. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza defalarca ilettik. Sosyal destek primi kesintilerinin tamamen kaldırılmasını istiyor ve emekli esnaf ve sanatkarlara seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Esnafımız 25 yıl prim yatırıyor ve  100 bin TL’ye yakın para yatırıyor. Ama bize verilen para 700-800-900 TL. Bu maaş verildiği zaman yüzde 15 bir kesinti yapıyorsunuz, doktora gidince bir kesinti yapıyorsunuz, ilaç alırken kesinti yapıyorsunuz, aile sağlığı giderlerinden kesinti yapıyorsunuz. Esnaf ve sanatkara ise yüzde 3 zam yapılıyor.  Ama öyle bir kesim varki yüzde 100, yüzde 150 zam yapılıyor. Bu da haksızlığın ve adaletsizliğin en büyük göstergelerinden biridir. AK Parti’ye 13 yıldır en büyük desteği esnaf kesimi veriyor, vermeye de devam ediyor. Zor şartlar altında esnaf ve sanatkar kesimi emekli onluca inanın çocuğunun burs parası için kapı kapı dolanıyor.  Emekli esnafımız ‘Çocuğuma bir burs bulayım, çocuğumu nasıl okutayım’ diye kapı kapı esnafımız dolaşıyor. Esnaf ve sanatkarımıza 50 bin TL tutarında 1 yıl ödemesiz ve faizsiz bir kredi verilmesini talep ediyoruz. Bu kredi ile esnafımız vitrinini değiştirsin, işyerini yeniden düzenlesin. Hükümetimizde para var, para harcamaya gelindiği zaman çok büyük para harcadığı yerler var.  Sayın Cumhurbaşkanımızın esnaf ve sanatkara KDV ve ÖTV’siz bir araç verme sözü vardı. Hükümetimizden bu konuda destek bekliyoruz.  Esnaf ve sanatkar bu ülkenin temel taşı ve omurgasıdır. Sosyal dengeyi sağlayan ve barışın anahtarı olan kesim esnaf ve sanatkar kesimidir. Bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde 10-20 tane fabrika grev yapsa, Malatya’da kimsenin haberi olmaz. Malatya’da bir cadde esnafı kepenk kapatsa, bunu asla tasvip etmiyoruz, ama bütün Malatya duyar” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de, “30 Ekim tarihine kadar Malatya’da 19 milyon TL tutarında bir kredi verdik. Burada takriben 413 esnaf ve sanatkarımız yararlandı. Torba yasasından dolayı da kooperatifimize 120 kişinin takibi vardı, bunlardan 83 kişi uygulamadan yararlandı. Diğer taraftan 240’ın üzerindeki arkadaşımızın da faiz oranları silindi. Şuanda kredi vermek için para desteği az geliyor ve şuanda 40’ın üzerinde bekleyen esnafımız var, 1 milyon TL tutarında bir kaynağa ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “İstikrarın ne kadar önemli olduğunu çözüm süreci ile birlikte bizim daha doğumuzdaki esnafın o 20 aylık baharda ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar işlerine sarıldıklarını, birinci şartın huzur olduğunu hep beraber yaşadık. Allah’a şükür Malatya’da huzur ve güven ortamı var. Bununda birinci nedeni esnaflarımızdır” dedi.

Çalık ise, toplantı esnasında Kredi kefalet Kooperatifi’nin ihtiyaç duyduğu 1 milyon TL tutarındaki para kaynağı için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül ile telefonla konuşarak Malatya'ya 1 milyon TL kaynağın verilmesini sağladı. Çalık, “Emeklilerimizle ilgili olarak yapılan kesintiden dolayı mutlaka düzenlemede bir değişiklik yapılması ile alakalı ilgili talepleri Sayın Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza bir kez daha ileteceğiz. Tüm Türkiye’de bu konuda bir talep var. Esnafımızın bizden talepleri var, bunu kulağımızı kapatmadan, sese kulak vererek sayın başbakanımıza ve bakanlarımıza ileteceğim. Emekli olan esnaflarımız bu konuda bizden destek istiyorlar diyeceğiz. Esnafın bize verdiği desteği sayın Başbakanımızda yakından biliyor” diye konuştu.

Toplantı esnasında esnaf odası başkanlarının taleplerini de dinleyen çalık, özellikle esnaf ve sanatkarlara yeni bir site yapılması ile ilgili olarak geniş çaplı bir çalışma yapılacağını belirtti ve Keskin’den bu konuda bir dosya aldı.

Keskin, FEDAŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, TSE gibi kurumlar hakkındaki talepleri de bu kurumların yöneticilerini davet ederek, esnaf odası başkanlarının yanında sorunları anlatıp, sıkıntıların giderilmesini istedi.

Toplantıda Çalık’a esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini içerin dosyalarda sunuldu ve ziyaret anısına tablo hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız