SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özür Dilemesini Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AKP Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu'nun Malatya ile ilgili söylediği ifade edilen sözlere tepki gösterdi ve milletvekilini özür dilemeye çağırdı. İstanbul merkezli Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nden de Nemrut'un iki il arasında kavga konusu olmaması gerektiğine dair açıklama geldi.

TSO BAŞKANI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Malatya üzerinden Nemrut'a yapacağı gezi programını iptal ettirmek için bakana "Nemrut Adıyaman’ındır. Malatya’dan gitmeniz Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmeniz gibi. Adıyamanlılar çok alınır" dediği ve programı iptal ettirdiği belirtilen milletvekili Kutlu'nun bu sözleri nedeniyle TSO Başkanı Erkoç şu açıklamayı yaptı:

"Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Adıyaman milletvekili Sayın Hüsrev Kutlu’nun birlik ve bütünlüğümüzü yaralayan bu sözleri bizleri derinden üzmüştür.

Dünya kültürünün mirası olan bu yeri Malatya Adıyaman illerinin bir sorunu olarak çok yanlış bir benzetmeyle ifade etmenin kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir.

Malatya-Adıyaman izafi çizgilerle, yerel yönetimiyle birbirinden ayrı ifade edilen, bu ülkenin, iki kardeş topluluğunun oluşturduğu illerimizdir. Kimse bu birliktelik ve kardeşliği maksadını aşan ifadelerle zedeleme hakkına sahip değildir. Bu ifadelerin sahibini aklıselime davet ediyor, ifadelerinden dolayı Malatya ve Adıyaman insanlarından özür dilemesini bekliyoruz.

Bizler Malatya Adıyaman kardeşliğini pekiştirmek için uzun olan karayolumuzu yılardır kısaltmak için uğraş verirken, bu yaklaşımlarında bölge insanına faydasız olacağına inanıyor, popilist yaklaşımlardan da uzak durulmasını temenni ediyoruz."

MİAD'IN AÇIKLAMASI..
MİAD'dan da konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:

"..Malatyalı İşadamları Derneği olarak uzun zamandır Malatya ve Adıyaman arasına bir sorun olarak koyulmak istenen Nemrut Dağının özellikle son zamanlarda tartışmacı bir tutumla tekrar gündeme getirildiğini görmekteyiz. İki şehir arasında ancak bir kardeşlik bağı oluşturması gerektiğine inandığımız Nemrut Dağı ile ilgili iki şehir işbirliği örgütlemeli ortak projelere kafa yormalıdır.

Bir barış uygarlığı olarak hiç savaşmadan 200 sene varlığını sürdüren Kommagene Uygarlığının yaşandığı bölgemizde öncelikli amaç; Malatya ile Adıyaman şehirleri arasında Nemrut’un ortak turizm mirası olarak değerlendirilmesini sağlayacak projeler geliştirilmesi olmalıdır. Kaşıkçı kavgası ile elde edilecek bir şey olmadığı aşikârdır. Küçük ve dar görüşlü siyasetin aracısı olamayacak kadar değerli tarihsel bir miras üzerinden tartışma örgütlenmemelidir. Unutulmamalıdır ki Malatyalılar ile Adıyamanlılar aynı ailenin iki hanesi gibidirler.

Tüm bunları görmezden gelerek ve tartışmacı siyaset yaparak artık et ve kemik haline gelmiş iki şehrin arasında kavga üretmek kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu durumu etkileyecek ifade ve davranışlardan sakınılması gerekmektedir. Malatyalı İşadamları Derneği olarak bu yönde yapıcı işbirliklerine açık bir anlayışla; barış, huzur ve zenginliklerin kök saldığı bir coğrafya için el ele çalışmamız gerektiği inancındayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız