SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özür Gibi Açıklama Yakışmadı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:49
'Özür Gibi Açıklama Yakışmadı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Rusya ile yaşanan uçak krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Asiltürk, sınır ihlali yaptığı için Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan krizi değerlendirdi. Siyasette hiçbir gelişme tesadüf olmadığını ifade eden Asiltürk, “Politikada tüm gelişmeler planlı projeli çalışmalardır. Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesini de kendi iradesi ile yaptığına inanmıyorum. Çünkü daha sonra ABD ve NATO’nun yaptığı açıklamaları da Türkiye’nin onların bir talimatı ile yapıldığı ortaya çıkıyor. Tabi ki Türkiye sınırlarını mutlaka korumalıdır. Burası çadır devleti değildir. Ancak şu an Türkiye sınırları kalbura dönmüşken IŞİD’i, Peşmerge’si PKK’sı yolgeçen hanı gibi ülke sınırlarından gelip geçerken, Almanya, Fransa ve İsrail uçakları gelip geçerken Türkiye özellikle bu girişimde bulunması çok manidardır. Biz elbette onurumuzun şerefimizin en üst düzeyde savunulması taraftarıyız. Bu ayrı. Düşürme gerekçelerinden biri de IŞİD bahane edilerek Türkmenlerin bombalandığıdır. Böyle söyleniyor. Ama uçağın düşürülmesinin ardından Rusya Türkmenleri 10 kat daha fazla bombalamaya başladı. Türkmenleri savunuyorsak bu sahneye niye sessiz kaldık. Devlet olmanın gereği kendine yapılana sessiz kalınmamasıdır. Rusya’da Türkiye’ye karşı bunu yapıyor. Türkiye söylediği gibi devlet onurunu düşünseydi Mavi Marmara Gemisi’ne Türk bayrağı asılıyken 9 kardeşimizin İsrail tarafından şehit edilmesi sonrası devletimiz İsrail’e yaptırım uygulamalıydı. Ama maalesef gelinen nokta o değildir. Irak, Suriye, Ermenistan gibi tüm komşularımızla sorunlarımız varken bir de Rusya ile ilişkilerin bozulması iyi olmadı. Maalesef devlet yetkilileri konunun bu noktaya gelmesi konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Uçak düşürmenin ardından gelen açıklamalar da çok ilginç. Hükümet sözcüsü ‘Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik’ dedi. Sayın Başbakan da ‘menşeini bilmedikleri için uçağı düşürdük’ diye konuştu. Sanki özür beyanı gibi açıklamalar da Türkiye’ye yakışmadı. Uçağın Rusya’ya ait olduğunu bilmemek mümkün değildir. Her uçağın mutlaka amblemi vardır” diye konuştu.

Rusya’nın olay sonrası uyguladığı yaptırımlar Türk çiftçileri etkilediğini vurgulayan Asiltürk, “Rusya’nın ithal ettiği yaş sebze ve meyvelerden limon hariç hepsine ambargo kondu. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı. Türk çiftçisinin ürünleri elinde kalacak. Türkiye tarafının ‘Almazsan alma, başka satacak yerler buluruz’ şeklindeki açıklamaları da gerçekçi değil. Madem öyle pazarlar vardı bugüne kadar niye çiftçi için bu pazarlara ürün gönderilmedi. Çiftçimiz daha fazla kazanırdı. İnşallah bu kriz sona erer. Umuyoruz ki ekonomik, stratejik ilişkiler düzelir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız