SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özür Gibi!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çalık Grubuna OSB'de verilen yerin iadesi ile ilgili açıklamasının bazı basın organlarınca çarpıtıldığını öne sürdü ve daha sonra yaptığı açıklamada gruba övgüler yağdırdı. Erkoç, Çalık Grubu ile ilgili ifadelerini bazı basın yayın kuruluşlarınca çarpıtıldığını açıklayarak, “Çalık Gurubu daha doğrusu Çalık ailesi İlimizin öncü duayen sanayicileridir. Onlarla gurur duyuyoruz. İlimizde önemli yatırımları var sürekli de oluyor” dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni açıklanan teşvik yasasında İlimizin 4.bölgede bulunması bizler için büyük avantaj olmuş bu avantajımızı yatırım ve üretime dönüştürme çalışmalarımızı başlatarak bu bağlamda 2.OSB’de yer alıp ekonomik nedenlerden dolayı yatırım yapamayan üyelerimizin yerlerini yeni yatırım talebinde bulunanlara vermek, onlara da bilahare 1.OSB’de yapılacak çalışmayla yeni yer tahsis etmeyi amaçlamış bulunmaktayız.

Bu amaçla; 19.06.2009 tarih ve 67 nolu kararla 2.OSB Yönetim Kurulumuz şu kararı almıştır. : 01.01.2002 tahsis tarihinden 5 yıl geçmiş olmasına rağmen inşaata başlamayan müteşebbislerin 1 ay içinde inşaat ruhsatını alıp inşaata başlamaması halinde tahsislerinin iptal edilmesine ve bu parsellerin hemen yapabilecek yeni müteşebbislere tahsis edilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir” ifadelerini kaydetti.

Erkoç’un açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

“Kamuoyuna değerli sanayicilerimize bu açıklamanın lüzumu görülmüştür. Eczacıbaşı ve Koç grubundan da yatırım yeri talebi olmuştur. Bu talep dilekçelerinde belli bir yerin tahsisi talepleri olmamıştır. Çalık Gurubu daha doğrusu Çalık ailesi İlimizin öncü duayen sanayicileridir. Onlarla gurur duyuyoruz. İlimizde önemli yatırımları var sürekli de oluyor. Dolayısıyla özellikle basında çıkan şekliyle bir tavır ve ifademiz olmamıştır. Yönetim Kurulu kararımız 2.OSB’de yer alan bu şekildeki 21 firmamıza tebliğ edilmiştir. Basının sormasıyla Çalık Gurubunada bu tebliğin gönderildiği ifade edilmiştir. Basında çıkan sanki Eczacıbaşı ve Koç gurubunun talebiyle bu yerler istenmiş onlara tahsis edilmiş şeklinde bir eylem veya ifademiz olmamıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız