SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özür İhanettir'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir (fotoğraftaki) ile Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata da, bir grubun başlattığı "Ermenilerden Özür Diliyorum" kampanyasına tepki gösterdiler.

ADD'NİN TEPKİSİ..
Tunçdemir'in bu konudaki açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de kimi “sözde aydın”lar, bir bildirge yayımlayarak, Ermenilerden 1915 olayları nedeniyle özür dileme amaçlı bir imza kampanyası başlatmışlardır.

Başlatılan bu yeni kampanya “siz Kurtuluş Savaşı yapmadınız, etnik soykırım yaptınız“ kampanyasıdır. Yani sizin dedeleriniz katildir. Sizlerde katillerin torunlarısınız kampanyasıdır.

1915 yılı ve Ermeni Tehciri iyi anlaşılmalıdır. Osmanlı savaşta güvenliği için yapması gerekeni yapmış, Ruslarla işbirliği yapan Ermenileri güvenliklerini azami ölçüde sağlamaya çalışarak Suriye'ye göndermiştir. Bu sırada Türklerin'de, Ermenilerin'de da maruz kaldıkları kanlı olaylar olmuştur. Bu konu ile ilgili belgeler ve geniş bilgi sır değildir. Arayan rahatlıkla ulaşabilir.

Tarih "uygar" denilen Batı'nın katliamlarıyla doluyken Osmanlı Devleti'nin savaş içinde güvenliği için uyguladığı bir göç ettirme eylemi için 93 yıl sonra bile Türkiye Cumhuriyeti neden bu kadar rahatsız ediliyor?...

Bu kampanyanın özgürlükler ve demokrasi ile bir alakası yoktur. Irak’ta her gün yüzlerce insan öldürülürken, son bir yılda öldürülenlerin sayısı 1,5 milyonu bulmuşken, bilim adamları gizli, gizli katledilirken sesini çıkarmayan bu sözde aydıncıkların 1915 olaylarını yani “uluslar arası emperyalist bir yalan“ı ısıtarak gündeme taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti’ni örseleme, Batı emperyalizminin Lozan’da kaldığı yerden devam etme amacına koşulsuz hizmettir. Bu kampanyanın batılı güçlerden olduğu kadar içerdeki işbirlikçi odaklardan cesaret aldığı açıktır.

Bilim karşıtlığını, tutarsızlığı, uşaklığı, demagojiyi, tarihi inkârı, ihaneti meslek olarak seçtiğiniz kümelendiğiniz odakların niteliklerinden ve aldığınız ücretlerin kaynaklarından bellidir…Özür dileme kampanyasının başını çeken örgütlerin ve temsilcilerinin “Ulusal Demokrasi Fonu” ( NED: National Endowment For Democracy) ve AB Fonları tarafından beslendikleri, Bu örgütlerin gerçek amaçlarının, Doğu Avrupa’yı, Afrika’yı, Asya’yı, Ortadoğu ve Okyanus devletlerini yeniden kolonileştirmek, doğal kaynakları ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER aracılığı ile yağmalamak olduğu gerçeğini halkımıza duyurmayı borç biliriz.

Soykırım, en ağır ve en iğrenç suçtur. Ulus onurumuzu yok etmek, Bize "soykırım" yalanını kabul ettirerek ezip, ulusumuzu ne denirse yapan bir koyun sürüsü haline getirmek isteyen AB'nin ve ABD'nin desteklediği Ermeni tezlerinin arkasında durarak "özür dilemek" kendi ulusuna ihanet etmektir.

Özür dileyen hanımlar ve beyler, çoğunluğunuz bu ulusun evlatlarısınız!

Size ne oldu da ulus onurunuzdan vazgeçmeye bu kadar heveslendiniz?

Size ne oldu da sizi bağrından çıkaran ulusunuzu aşağılar oldunuz?

Unutmayın! Ulus onurunuzu yitirdiğinizde birer "hiç"siniz.
Bu aydıncıkların yapacak başka bir işi yok mu acaba?..
Onlara sizleri aracılığıyla şöyle sesleniyoruz:Eğer dilinizden düşürmediğiniz vicdanınız ve azıcık onurunuz varsa Türk halkından özür dileyin !.. Yoksa içiniz kan ağlayacak

Tarih bilimi ile uğraşan hiçbir güvenilir kişi tarafından soykırım olarak nitelendirilmeyen, ihanete karşı tedbir olarak yapılan zorunlu göçten dolayı özür dilemeye kalkışmak şehitlerimize ihanet etmek anlamına gelecektir.

Bu konuda 15 Aralık 2008 tarihli basında yer alan ve 60’a yakın emekli büyükelçi ve diplomatımızın bildirisine ADD Malatya Şubesi olarak aynen katılıyoruz.

Bu, Türkün haklı davasında “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışından vazgeçmeden bilimsel duruşumuzu ve ulusal onurumuzu koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.."

TÜRK OCAKLARI'NIN
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Günata da tepkisini söyle açıkladı:

"Uzunca bir süredir adlarının başına geçirdikleri sivil inisiyatif, aydınlar gurubu gibi sıfatlarla hayati milli meselelerimiz ucuz pazarlıkların malzemesi haline getiriliyor. Bu süreçte neler görmedik ki; PKK ile Türk Devletini masaya oturmaya çağıranları, Lozan da azınlıklar belirlenmişken bizim yıllarca beraber yaşadığımız öz kardeşlerimizi azınlık statüsüne alamaya çalışanları, Kıbrıs’ı ülkenin sırtında bir kambur olarak görenleri vs. vs.

Türkiye Cumhuriyeti’nin asli unsuru Türk Milletinin kökünden koparma çalışmalarının yapıldığı günümüzde, adına Sivil Toplum Kuruluşu denen bazı NGO ‘larda bu çalışmaların içinde yer almakta bunu insan onuru, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve her türden azınlık kimliklerine saygının gereği olarak gördüklerini “ifade etmektedirler. Gündemi istedikleri gibi değiştirme gücüne sahip etki ajanı gazetecilerin, politikacıların, akademisyenlerin ve iş adamlarının güdümündeki Türkiye'nin ulusal çıkarlara dayalı politikalar üretmesi ve uygulaması olanaksız hale getirilmiştir

Şimdi size bu kuruluşlardan birinin yayınladığı tarihle ilgili bir dergiden alıntı yapalım:
“ ..binanın tuhaf bir renge boyanmış olduğunu görmek bizi şaşırttı. Ama asıl sürpriz bizi içerde bekliyordu. Kapıdan girdiğimizde iki büyük yağlıboya tabloyla karşılaştık. Birinde ‘ Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk vardı’, diğerinde “ Edirne’mizin kurucusu İkinci Murat......Şimdiki adını Roma Kralı Hadrian’dan alan binlerce yıllık kenti biz ikinci Murat’a kurdurmuşuz…Bu ülkeye bir anlayış devriminin, bir kültür devriminin gerektiği öteden beri söylenir. Sanırım bunu tarih alanından başlatmak en anlamlısı-olacak.”

İstiyorlar ki,” Edirne’yi Roma kralı Hadrian kurdu” diyelim ve savaş meydanında aldıktan sonra kültürel yönden de oya gibi işlenmiş, Türk olan Edirne’yi önce kültürel sonra maddi olarak kaybedelim. 1362 temmuzunda, Edirne Türklere geçti. 1. Murad zamanında Bizanslılardan alındı. 641 yıl önce, Edirne Türk topraklarına katılmıştır. Edirne’nin kurucusu sözünden, anlaşılması gereken budur. 641 yıldır Türk toprağı olan Edirne , sonsuza kadar da Türk toprağı olarak kalacaktır. Türk Tarihini övünme manzumesi olmaktan çıkarmak isteyenler, eğer övünç duyabilecekleri tarihleri varsa,bunu kendi tarihlerine uygulayabilirler. Türk Tarihi ise, Türklerindir. Övünecekler midir, çağ açıp çağ mı kapayacaklardır ,yeni tarihler mi yazacaklardır, tasarrufu tamamen Türk Milletine aittir.

Tüm bu olan bitenin sonunda geldikleri nokta pervasızlıgın, azgınlıgın, bu milletle olan kavganın ne boyutlara ulaştıgının en açık bir göstergesidir.Ermenilerden ozur diliyorlarmış. Türk Milleti tarihinin hiçbir devresinde birlikte yaşadıgı insanlara saldırmamıstır. Asıl özür dilemesi gerekenler Osmanlı Devleti zayıflayınca emperyalistlerin oyuncagı haline gelerek Anadolu topraklarını kana bulayanlardır.

Bugünden dünlere baktığımızda, birçok Batı Trakya Türkü, Kırım Türklerinin tamamı, İdil-Ural Türkleri...vb. Orta Asya’da ve Çin içinde bir çok Türk ya katliama uğradı yada sürüldü. Bugün ayni şey Kerkük Türk’ü için tasarlanıyor...Türkiye’de bulunanlar ise, yaşayan ölüler haline getirildiler , o da yetmedi Anadolu’dan sürme projeleri yapılıyor. Bu projelerin içinde yer alanlar, kolaylaştırıcılık yapanlar , destekleyenler var. Türk insanı kendi derdine düşmüş, ekonomik, siyasi, kültürel ve daha bir çok dar boğaz içinde çırpınıyor. Bu arada Anadolu’dan izlerinin silinme çalışmaları hızla yürütülüyor. Bunlar için hiç özür dileyen yok. Beklemiyoruz da zaten. Tarih yaşanmış, yazılmış ve hükmünü icra etmiştir.Biz tüm acılarımızı yüregimize gömerek yeni bir dünyaya kapı açmışız.

Ermenilerce mezalime maruz kalan milletimiz, suikasta kurban giden Osmanlı devlet adamları, katledilen Cumhuriyet diplomatları, ASALA terörü ve henüz acıları çok yeni olan Karabağ - Hocalı katliamları ortada duruken bu anlamsız ve gayri ahlaki girişimi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. "

BBP'DEN
BBP İl Başkanı Sedat Alataş da yaptığı yazılı açıklamada, "BBP olarak özür dilemeyeceğiz. Akreplerin karanlıkta iş görmesine izin vermeyeceğiz. Yüce Türk milletinin mazluma Yunus, zalime Yunus olduğunu hatırlatıyoruz. Sözde aydınlara hadlerini bilmelerini tavsiye ederiz. Ermeni çetelerini ve onun yerli işbirlikçilerini şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Alataş, Ermenilerin, Osmanlı Devleti savaşta iken, Türk ordusunu arkadan vurarak, İngiliz, Rus ve Fransızların siyasi emellerine alet olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız