SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Padişah Yetkisi" Devam!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı çalışmalarını, Salı günü yaptığı 3. oturumla tamamladı. 

Meclis Birinci Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapılan toplantıda, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a borçlanma konusunda yine geniş yetki verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Çakır’a tanınan borçlanma yetkisinin dışında Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Genel Müdürlüğe dönüştürülen MASKİ’ye kadro ihdası (açılması), Büyükşehir bütçesinin revize edilmesi konuları da görüşülerek karara bağlandı. 3. Birleşimde ayrıca Genel Müdürlüğe dönüşen Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün ilk Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Norm kadro standartlarını oluşturmak için yeni kadroların açılması (ihdası) oy birliği ile kabul edildikten bütçenin revizyonu maddesine geçildi. 

Büyükşehir bütçesinde revizyon

2013 yılında yapılan belediye meclis toplantılarında 638 milyon TL olarak öngörülen Malatya’nın 2014 yılı bütçesinde revizyona gidildi.  Anakent Belediyesinin 9 aylık Mali bütçesi, MASKİ hariç tutularak 598 Milyar lira olarak kabul edildi. 

Çakır’ın padişah yetkisi güncellendi

Gündemin son maddesi ise, geçmiş yıllarda olduğu gibi Malatya Belediyesi’nin yapacağı yardımlarda Ahmet Çakır’ın yurt içi ve yurt dışındaki finans kuruluşlarında borçlanma yetkisi verilmesi oldu. ‘Padişah yetkisi’ diye tanımlanan ve Belediye Meclisi tarafından kabul edilen maddeyle, Ahmet Çakır’a kamu kurum- kuruluşlarından, yurt içi ve yurt dışı finans kuruluşlarından, bankalardan  kredi kullanılması, borç alınması teminat – ipotek verme, araç alımı gibi mali konularda yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

MASKİ’nin bütçesi 149 milyon 500 bin TL

MASKİ Genel Kurulu olarak da görev yapacak olan Malatya Anakent Belediye Meclisi, 3. Bileşiminin ardından MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilk Genel Kurul Toplantısını da gerçekleştirdi. Gündemdeki maddeleri görüşen Genel Kurul, MASKİ Genel Müdürlüğü kadrolarının norm kadro standartlarına uygun hale getirilmesi yeni kadroların açılması (ihdası)  2014 yılı bütçesini onayladı. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı bütçesi 149 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız