SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakdil İfade Verdi

A- A+ PAYLAŞ

 

Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş'taki BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak Malatya Adliyesi'ne gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili'ne tanık sıfatıyla ifade verdi.

Aynı zamanda BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da kayınbiraderi de olan TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile birlikte Malatya Adliyesi'ne geldi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili'ni yaklaşık 2.5 saat tanık sıfatıyla Kahramanmaraş'da 26 Mart 2009 tarihinde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'inde aralarında bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak ifade verdi.

Pakdil, Malatya Adliyesi'nden ayrılışı esnasında İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben olayın olduğunda kaza yerindeydim. Başsavcılığımız bir kısım bilgiler sordu, şahit olduğumuz bilgiler, o bilgileri, o hususları kendilerine intikal ettirdim. O kadar" dedi.

Soruşturmanın sonucu hakkında umutlu olup olmadığı hakkında ise Pakdil şunları söyledi:

"Türk adli yargısının bu hususta gereken işlemleri yapacağını ve olay her neyse, onu açıklığa kavuşturacağına inanıyorum. Yargıç arkadaşlarımıza da, savcı arkadaşlarımıza da bu konuda güveniyoruz. Umut ediyoruz ki, en kısa zamanda, her ne ise konu, onu açıklığa kavuşturacaklar."

Pakdil, daha sonra Malatya Adliyesi'nden ayrıldı.

BBP'nin merhum lideri Yazıcıoğlu'nun eşide geçtiğimiz Mayıs ayında Malatya'ya gelerek ifade vermişti.

 

PAŞA GELMEDİ..

Bu arada Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın Kahramanmaraş'ta BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın soruşturma dosyası için ifade vermek üzere davet ettiği Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın, 15 günlük rapor alarak Malatya'ya gelmediği öğrenildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, helikopter kazası sonrasındaki askeri arama ve çalışmaları sevk ve idare eden Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'yı ifade vermek üzere Malatya Adliyesi'ne davet etti.

Malatya Adliyesi'ne 3 Haziran Cuma günü gelmesi beklenen Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın Adana'daki özel bir hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniği'nden 15 günlük rapor alarak Malatya Adliyesi'ne gönderdiği öğrenildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın helikopter kazası esnasında Kahramanmaraş'ta İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Albay Sezai Akgün'ü de ifade vermek üzere Malatya Adliyesi'ne davet ettiği öğrenildi.

Öte yandan, helikopter kazasında hayatını kaybeden Yüksel Yancı'nın cep telefonunun kaza sonrasında açıldığı ile ilgili iddialar üzerine BBP'li Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ve Yüksel Yancı'nın eşi Pakize Yancı'nın da akrabası Gülsen Sezgin'in Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdikleri öğrenildi. Telefon açılması iddiaları ile ilgili olarak daha önceden de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na 7-8 kişinin de ifade verdiği, ancak o ifadelerde cep telefonunun açılması esnasında telesekreterin devreye girdiği yönünde ifadeler verildiğinin iddia edildiği belirtiliyor.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan dosya üzerinde gizlilik kararı bulunması nedeniyle bilgi alınamıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız