SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakistan Eski Başbakanına Rüşvetten Ceza

0
Güncellendi - 2018-07-07 02:58:05
Pakistan Eski Başbakanına Rüşvetten Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Pakistan anti-rüşvet mahkemesi, Pakistan’ın eski başbakanı Navaz Şerif'i rüşvetten suçlu bularak 10 yıl hapis ve 10 buçuk milyon dolar para cezasına mahkum etti. Navaz Şerif’in mahkumiyet kararı almasının başkanı olduğu Pakistan İslami Birlik Partisi PML-N’in gelecek genel seçimlerdeki şansına bir darbe olduğu da belirtildi.

Hakim Muhammed Beşir kararı İslamabad’da kalabalık bir mahkeme salonunda okudu. Davanın İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarında Park Lane’de sahip olduğu dört apartman dairesi ile ilgili olduğu belirtildi.

Navaz Şerif, geçen yılın temmuz ayında hakkındaki rüşvet iddiaları üzerine Yüksek Mahkeme tarafından başbakanlık görevinden alınmıştı.

Savcı Serdar Muzaffer Awan gazetecilere yaptığı açıklamada "Bugün anti- rüşvet mahkemesi, bu mülklerin, Avenfield apartman dairelerinin rüşvet yoluyla edinildiğine karar verdi” dedi.

Navaz Şerifin partide lider seviyesinde rol alan kızı Meryem'in bir offshore kuruluşunda mal varlığı bulunduğu ve mahkemenin kendisine 7 yıl mahkumiyet ve 2 milyon 600 bin dolar para cezası verildiği belirtildi.

Navaz Şerif ve Kızı Meryem’in halen Londra’da bulunduğu Navaz Şerif’in hasta yattığı bir hastanede karısı Gülsüm Şerif’e refakat ettiği belirtildi.

Navaz Şerif, önceki gün gazetecileri yaptığı açıklamada, "Ben mahkemeden kaçacak değilim, mahkemenin verdiği karara uyacağım” dedi.

İslamabad, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız