SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakistan'a Bir Yardım Paketi Daha

A- A+ PAYLAŞ

Pakistan depremzedeleri için belediye bünyesindeki kuruluşlarca yapılan yardım miktarının, son paketle 400 bin YTL (400 milyar TL) değerine ulaştığı belirtildi. Bu arada, Malatya Valiliği'nin Pakistan depremzedeleri için açtığı bağış kampanyasında da, bankada açılan hesaba 56 bin 821 YTL, 1.103 ABD doları ve 1.645 Euro yatırıldığı, kampanyanın devam ettiği bildirildi.

Malatya Belediyesi ile Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından Pakistanlı depremzedelere gönderilmek üzere, 27 Ekim 2005 tarihinde başlatılan kampanya kapsamında toplanan giyecek ve ilaçlar, düzenlenen bir törenle Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlığı’na teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

17 Kasım Perşembe günü Malatya Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Eşi Nurten Akın, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, YG 21 Kadın Meclisi Başkanı ve Kampanya Koordinatörü Aysel Çelikyay, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplanan giyecek ve tıbbi malzemenin Ankara’ya gönderilmesi amacıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akın, 8 Ekim tarihinde Pakistan’da meydana gelen depremin tüm Türkiye’de büyük acı yarattığını belirterek, deprem sonrasında Malatya Belediyesi’nin başlattığı kampanyalar ile kardeş ülke Pakistan’a toplam değeri 400 bin YTL olan yardım toplandığını, bunun bir bölümünün geçtiğimiz günlerde Esenlik Şirketi tarafından Kızılay’a teslim edildiğini söyledi.

Başkan Akın, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi’nin de Pakistanlı depremzedelerin acısının hafifletilmesi amacıyla 27 Ekim’de bir kampanyası başlattığını hatırlattı ve bu kampanya kapsamında 130 bin YTL değerinde giyecek malzemesi toplandığını açıkladı. Başkan Akın, giyecek yardımının yanısıra Malatya Belediyesi Sağlık Müdürlüğü tarafından da 200 bin YTL değerinde ilaç temin edildiğini ve tören sonrası Ankara’ya gönderilerek Kızılay Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceğini söyledi.

YG 21 Kadın Meclisi’nin Pakistanlı depremzedelere gösterdiği hassasiyet ve dayanışma tavrından dolayı mutlu olduğunu söyledi ve YG 21 Kadın meclisi Başkanı Aysel Çelikel, meclis üyelerine ve kampanyaya katkısı olan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Pakistan ile Türkiye arasındaki tarihi vce kültürel ilişkilerin derinliğine ve güçlülüğüne dikkat çekerek, “Bildiğiniz gibi Kurtuluş Savaşı’mız sırasında kardeş ülke Pakistan o sıkıntılı ve en çaresiz günlerimizde ziynet eşyaları da dahil olmak üzere milletimize büyük ve unutulmaz yardımlarda bulundular.Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmamızda Pakistan’dan almış olduğumuz yardımların hakkı hiçbir zaman inkar edilemez” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın konuşmasının ardından, kampanya kapsamında toplanan ve Pakistan’a gönderilecek olan yaklaşık 330 bin YTL değerindeki 4900 parça giyecek ile 59 koli ilaç, 26 koli serum ve 4 koli tıbbi malzeme bir araca yüklenerek Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlığı’na teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız