SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakistan'da Müşerref'e Suikast Girişimi..

A- A+ PAYLAŞ

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in uçağı iki uçaksavar ve bir makineli tüfekle düşürülmek istendi.

Önce Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın muhalefet liderliğine soyunup Müşerref’e başkaldırması, sonra da İslamabad’daki ünlü Lal Mescid’de çıkan şeriat ayaklanması Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşşeref’e oldukça zor günler yaşatıyordu. Müşerref dün de ölümden kıl payı kurtuldu.

Müşerref’in uçağına İslamabad’daki askeri havalimanından güneybatıdaki Turbat kentine gitmek üzere havalanırken iki katlı bir evin çatısından uzun namlulu iki uçaksavar ve dürbünlü bir makineli tüfekle mermi yağmuru başladı. Uçak, pilotun becerisi sayesinde kurşunlara hedef olmaktan kurtuldu, ancak Pakistan’da tansiyon yükseldi. Pakistanlı yetkililer önce suikast iddiasını yalanladı. Ancak bölgede bulunan Reuters muhabirinin mermilerin yağdığı evin çatısına çıkıp silahları görüntülemesinin hemen ardından kabul etmek zorunda kaldılar. Pakistan istihbaratından yapılan açıklamada “Devlet Başkanı Müşerref’in canına kast edilmiştir” denildi ve derhal konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi. Silahların nasıl olup da bu çatıya yerleştirildiği bilinmiyor. Ancak evin, iki çocuklu bir aile tarafından birkaç gün önce kiralandığı ortaya çıktı. Aile saldırının ardından kayıplara karıştı. 1999’da iktidara gelen Müşerref, Aralık 2003’te El Kaide militanlarının iki suikast girişiminden kurtulmuştu. İki suikast girişimi de aynı bölgede 11 gün arayla düzenlenmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız