SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pakistan'da Yolcu Uçağı Düştü

A- A+ PAYLAŞ

Pakistan'da 152 kişi taşıyan bir yolcu uçağı başkent İslamabad yakınında düştü. Trabzon'da yakıt ikmali yaptığı bildirilen uçaktaki beş kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar beş kişinin de cesedine ulaştı.

Pakistanlı özel havayolu şirketi Airblue'ya ait yolcu uçağının İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine çarparak düştüğü belirtildi.

Çin haber ajansı Xinhua'nın Pakistanlı ARY News televizyonuna dayandırdığı habere göre, Türkiye'den kalkan uçak Karaçi'de aktarma yaptıktan sonra İslamabad'a havalandı.

Devlete ait Sivil Havacılık Kurumu sözcüsü Mübarik Şah, havalanan uçakta 146 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunduğunu ifade etti. Uçakta Türk yolcu olup olmadığı açıklanmadı.

Associated Press ajansına konuşan Sivil havacılık yetkilisi Pervez George, uçağın kötü hava şartları altında İslamabad'a inmeye çalışırken düştüğünü söyledi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rehman Malik, kazanın meydana geldiği bölgede yaralı 5 kişinin bulunduğunu belirtti. Malik, kazadan kaç kişinin kurtulduğunun henüz bilinmediğini ifade ederken, kurtarılan beş yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Pakistan hükümetinden bir yetkili de arama kurtarma ekiplerinin, uçağın düştüğü dağlık bölge yakınlarında beş kişinin de cesedine ulaştığını belirtti.

Kazanın nedeni henüz netlik kazanmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız