SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Palalı Sabri" Serbest

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:57
A- A+ PAYLAŞ

Gezi Parkı eylemlerinde vatandaşlara “Pala” ile saldıran Sabri Çelebi, mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çelebi ifadesinde kadına Pala ile saldırdığı için pişman olduğunu belirtirken, kullandığı palanın 6136 sayılı kanuna göre silah özelliği taşımadığını ifade etti.

 

Sabri Çelebi, Gezi Parkı eylemlerinde Taksim’de vatandaşlara “Pala” ile saldırmış ve daha sonra görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerin ortaya çıkmasının gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Çelebi, sevk edildiği mahkeme serbest bırakılmıştı. Daha sonra savcılık mahkemenin kararına itiraz etmiş ve Çelebi hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Soruşturma kapsamında Çelebi’ye ilişkin 9 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanarak İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti. İddianameyi kabul eden mahkeme, usul gereği önceki yakalama kararını kaldırmıştı. Mahkeme daha sonra Çelebi’nin ifadesinin alınabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Çelebi’nin hakkında çıkan yakalama kararının ardından, dün gece İstanbul’a gelmiş ve gözaltına alınmıştı.

 

Öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan çelebi burada ifadesini verdi. Çelebi’nin ifadesinde kullandığı palanın 6136 sayılı ateşli ve silahlı kanunu kapsamın silah olarak görülmediği zırh olarak görüldüğünü ifade etti.

 

Çelebi, palayı kadına yönelik kullanmaktan da pişman olduğunu belirtti. Mahkeme hakkında herhangi bir tutuklama kararı bulunmayan Çelebi’ye adli kontrol tedbirleri konulmasına gerek görmedi. Daha sonra Çelebi, uzun süre duruşma salonunda bekledi. Avukatı ve polislerle beraber duruşma salonunda bekleyen Çelebi’nin duruşma salonlarında yer alan tutuklu asansöründen indirilerek otoparktan çıkarıldığı öğrenildi.

 

Öte yandan dosyada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen, basın mensupları duruşma salonuna alınmadı.

 

Sabri Çelebi’nin avukatı Zafer Küçük, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise müvekkili hakkında tutuklama kararı olmadığını belirtti. Avukat Küçük, müvekkiline ilişkin yakalama kararının ifadesinin alınmasına yönelik olduğunu müvekkilinin serbest bırakıldığını söyledi.

 

Küçük, “Bayanla ilgili olarak pişmanlığını dile getirdi. Ama diğerleri ile ilgili olarak da kendini savunmak amacıyla yaptığını söyledi. Bu sadece savunmaya ilişkin bir yakalama kararıydı. İfadesi alındı serbest bırakıldı. Aralık ayında da duruşması var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız