SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Palavra Bir Beyanname"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin milletvekili adayları il merkezinde ve ilçelerde ziyaretlerde bulundu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 7 Haziran&da büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

AKP'nin seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"FUZULİ VE KERNEK'TE..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bizim yaptığımızı millet alkışlıyor, onların yaptıklarına milletimiz sandıkta tokadı atıyor" dedi. 

Çalık, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Fuzuli Caddesi'nde sürdürdü. Fuzuli Caddesi'ndeki esnafları ziyaret eden Çalık, vatandaşlarla da uzun süre sohbet etti. Fuzuli Caddesi girişinde ziyaretlere başlayan Çalık, esnafları tek tek gezdi. Vatandaşların 'Malatya'da 6-0' olacak' söylemleri eşliğinde ziyaretlerde bulunan Öznur Çalık'a esnaflık yapan kadınlar büyük destek verdi. Kimi 'idolümsünüz' kimi ise 'her zaman sizinleyiz' dedi. Yolda gördüğü vatandaşların elini sıkan, çocuklarla yakından ilgilenen ve uzun uzun sohbetler yapan Çalık, hem sorunları dinledi hem de istekleri. Danışmanlarına kendisine iletilenleri tek tek not aldıran Öznur Çalık, Kernek Meydanı'nda gençleri dinledi. 

Meydan'da gençlere çay ısmarlayan Çalık, burada da istekleri dinlemeye devam etti. Güneşli ve sıcak bir günde Fuzuli'den başlayıp, Kernek Meydanı'nda devam eden ziyarette keyifli anlar yaşandı. Gençlerin yanına giden ve aralarına oturan Öznur Çalık, genç biz kızın işaret parmağına takmış olduğu yüzüğü çıkarıp, kendi parmağına taktı. Gençlerle sohbet eden, yaşantıları hakkında bilgiler alan Çalık, kendisine yöneltilen soruları da samimi bir şekilde yanıtladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da muhteşem bir hava olduğunu ve herkesin 'altı' işaretini yaptığını ifade etti. Vatandaşlardan inanılmaz bir teveccüh gördüklerini ifade eden Çalık, "Herkes altı işaretini yapıyor. 2002'den itibaren girmiş olduğumuz genel seçimlerde ilk kez 6'da 6 seslendiriliyor. Belki Veli Bey'i (Veli Ağbaba) üzeceğiz. Ama biz, 6 tane milletvekilini Allah'ın izniyle Malatya'dan Ankara'ya götüreceğiz. Esnafımızdan ve vatandaşımızdan almış olduğumuz bu güzel duygu inşallah sandığa yansır ve Malatya'dan 6 milletvekilimizi Bayram Taşkın ile birlikte meclise götürürüz. Hedefimiz 6'da 6 Allah'ın izniyle. Esnafımıza, vatandaşımıza, çocuklarıma, gençlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza özel teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları sevgi, muhabbet bizim için çok önemli ve çok anlamlı. Ben hassaten Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Öznur Çalık, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetler karşılığında vatandaşların 'bugüne kadar hizmetler yaptınız, bundan sonrada devamı sizinle birlikte gelecek' dediklerini belirtti. 7 Haziran'da büyük başarılara imza atacaklarını dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 yıldır iktidarız, şuan bulunduğumuz alan dahil olmak üzere Malatya ile birlikte değişen, dönüşen yerler içerisinde. Malatya'ya gelen insanlar Malatya'nın değiştiğini, büyükşehir olduğunu; aydınlatmasıyla, havasıyla, yoluyla değiştiğini görüyor. Bizim de, bundan sonraki hedefimizde 2023'teki Malatya'yı tasavvur ettiğimizde; hızlı trenle Ankara'ya gidebilen, uçakların ve alanların çok daha genişlediği, yeni bir havalimanıyla birlikte, Malatya'nın sanatıyla, sokağıyla, sanayisiyle, eğitimiyle, ikinci üniversitesiyle, vakıf üniversitesiyle birlikte; onkoloji, kadın doğum hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte sağlık turizmini Malatya'ya taşıyacağımız '2023'ün paylayan yıldızı Malatya olsun' deyip, inşallah sandıklardan bir kez daha AK Parti'ye destek isteyeceğiz. Herkesin cümlesi bizimde dilimize pelesenk oldu. Söylenen cümle 'ustaya sahip çıktık, hocaya da (Başbakan Ahmet Davutoğlu) sahip çıkacağız.' İnşallah Davutoğlu hocamızla beraber 7 Haziran'da büyük başarılara imza atacağız."

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesini de sert sözlerle eleştiren Çalık, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesini aslında hiç gündemimize bile almamamız gerekir. Çünkü bu kadar vaatlerin var olduğu, bu kadar palavranın bol olduğu ve bu kadar bol keseden atmanın var olduğu başka bir beyanname görmedik. Bunca zaman siyasetin içerisinde var olan bir kişi olarak, yani Haydar Baş'tan farkı olmayan bir seçim beyannamesiyle karşı karşıyayız. Biz işçimize, emeklilerimize, kardeşlerimize, ticaretimize, insan onurunun yaşatılması için mücadele ettik. Cumhuriyet Halk Partisi daha yeni 'millet' demesini öğrendi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı söylemiş, 'Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti'nin yaptıklarını milletçe alkışlıyor' demiş. Evet, bizim yaptığımızı millet alkışlıyor. Onların yaptıklarını millet sandıkta gereken cevabını alkışla değil, tokatla veriyor. Millete kimse tokat atamaz. Sadece sandıkta millet, gereken siyasi partilere geçmişte nasıl tokat attıysa, yarında atacaktır" dedi.

BATTALGAZİ MAHALLESİ..

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Battalgazi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. AK Parti Malatya İl Teşkilatı, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmasını yoğun bir şekilde sürdüren adaylar, Battalgazi Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Mahalle toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşların güvenine layık olmaya çalıştıklarını ifade ederek, verdikleri sözlerin en az 3 katını yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşarise, milletin iradesinin bütün engelleri aştığını ifade ederek, "Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki bu hareket, milletimizin hareketi, engelleri aştı ve buraya kadar getirdi. Son düzlüğe, son eşiğe geldik. İnşallah 7 Haziran'ı da kazasız, belasız, güçlü atlatırsak; sağlam iradeyle, milletin iradesiyle bütünleşerek atlatırsak, bundan sonra bu milletin önüne kimse geçemez" diye konuştu. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin'de,  AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte hortumcuların hortumlarını kestiklerini, borçların tamamını ödeyip bitirdiklerini ve millete hizmet yaptıklarını kaydetti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık da, "Yeni Türkiye için analarımdan, bacılarımdan, gençlerimden, dayılarımdan, amcalarımdan tam destek istiyorum" dedi.

SEÇİM BÜROSU..

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Şemsiye Sokak'ta 2 nolu seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen açılış sonrası konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, şehir merkezinin değişik sokaklarını, caddelerini, meydanlarını, vatandaşların AK Parti'ye gösterdikleri teveccühle bir şenlik, şölen alanına çevrildiğini ifade etti.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "Biz istikrarı, refahı ve huzuru seçelim. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde ilimize ve ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyalım" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık da, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Malatya'dan 6-0 istediklerini söyledi. 

DARENDE..

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar, seçim çalışmaları kapsamında Darende ilçesini ziyaret etti. Darende ilçesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Yaşar, Darendelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar, vatandaşların tek tek ellerini sıkarak sohbet etti.  "Bir yola çıktık gezilerimize başladık. Desteğinizi, dualarınızı, yardımlarınızı bekliyoruz" diyen Yaşar, ilçe sakinleriyle istişarelerde bulundu. AK Parti Malatya Milletvekili adayı Nurettin Yaşar, “ Kemaliye, Arapgir, Divriği ve Darende arasında bir turizm hattı var. Darende’de tescilli 45 eser var bu anlamda ilçe oldukça öneme sahip. Bu havza canlanırsa tarım çeşitlemesi de artar. Malatya kayısının yüzde 25’i burada üretiliyor. Yükseklikten kaynaklanan avantajla kayısıdan burada daha verim alınabiliyor” dedi. 

"Bu hükümetin genel tavrı seçimden önce temel atayım, çalışmalar başlatayım şeklinde değil" ifadelerini kullanan Yaşar, “ Gerçekten bir imkân varsa bunu Anadolu’ya yayma çabası içerisinde. Suyundan, yoluna, sağlığından, eğitimine ne varsa herkese eşit olarak ulaştırılmaya çalışılıyor. Bu memleketin merkezde biriken imkânlarını şehirlere ulaştırarak herkesi yerinde ağırlamaya özen gösteriyor” diye konuştu. 

Sohbet sırasında söz alan yaşlı bir amca, “Bizler “Tanrı Uludur” diye ezanlarla büyüdük. Biz bu davaya gönül vermişiz. Biz iki ikramiye, iki anahtar vaatlerine kanmayız. IMF’ye gidiyorlardı dört gün kapıda bekliyorlardı. Şimdi IMF’ye borç veriyoruz” dedi. 

TOPTANCI SİTESİ..

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Gıda Toptancıları Sitesi'nde kendileri için verilen kahvaltıya katıldı. Genel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti heyeti, Gıda Toptancıları Sitesi'nde esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Gıda Toptancıları Sitesi'nde esnaflarla birlikte kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Çalık, toptancılar sitesinde esnafların sorunlarını dinleyip, birlikte kahvaltı yaptıklarını kaydederek, "Buranın derlenip toparlanması, yeniden yapılması lazım" dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Gıda Toptancıları Sitesi'nin merkezde kalan bir yapı olduğunu belirterek, sitenin mutlaka değişmesi ve dönüşmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade etti. 

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, istikrarın devamı, birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek adına 7 Haziran'da oy oranlarını daha yukarıya taşıyarak, sivil bir anayasayı yapacak çoğunlukta milletvekili ile mecliste milleti temsil etmek istediklerini söyledi. 

DOĞANŞEHİR'DE..

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Tüfenkci, bu kapsamda Doğanşehir ve Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü, Kurucuova ve Erkenek mahallerini ziyaret etti. 

6 – 0 diyen AK Parti milletvekili adayları dört bir yandan seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci seçim çalışmaları kapsamında Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Doğanşehir’de yoğun ilgi gören Tüfenkci’yi Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük karşıladı. Doğanşehir esnafını ziyaret eden Tüfenkci, vatandaşlarla sıcak ve samimi bir sohbet ortamı gerçekleştirdi.  Güler yüzlü tavrı ile dikkat çeken Tüfenkci ve vatandaşlar arasında keyifli sohbetler yapılırken, esnaflar Tüfenkci ilesık sık fotoğraf çektirdi. Tüfenkci, Doğanşehir’i gezdiği sırada yaşlı bir amcanın elini öperek hayır duasını aldı. Yaşlı teyzelerle de bir sohbet eden Tüfenkci’ye teyzeler tarafından desteğin kendisine verileceği söylendi. 

Doğanşehirlilere seslenen Ak Parti Malatya Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci, Eski Türkiye’yle yeni Türkiye’yi karşılaştırmak lazım. Eski Türkiye’de neler vardı. Yeni Türkiye’de neler olacak, bunların hesabını yapmak gerekiyor” dedi. "Eski Türkiye’de faili meçhuller, hastane kuyrukları, öğrenciler okula başladığı zaman velilerin kitap aradığı günler vardı" diyen Tüfenkci, yeni Türkiye’de neler olduğunu sıraladı. Tüfenkci, “ Yeni Türkiye’de evde bakım hizmeti, engelli vatandaşlar için verilen hizmetler, ödenen maaşlar var” ifadelerini kullandı. 

Malatya’da son yıllarda 38 göletin yapıldığını ve bunlardan birinin Doğanşehir’e bağlı Erkenek mahallesinde yapılmak istendiğini hatırlatan Tüfenkci, “ Gölet projesiyle ilgili bir takım sorunlar yaşandı. Tıpkı Malatya’da yapımı planlanan çevreyolu projesi gibi. Çevreyolu’nun da, göletin de yapılmama gibi bir ihtimali yok. Mutlaka hayata geçirilecekler” şeklinde konuştu.

YEŞİLTEPE

Mahallesi'nde ortak toplantı düzenledi. 

6 – 0 hedefine odaklanan AK Parti Milletvekili adayları Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesinde “Yeşiltepe sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı. Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili adayları Bülent Tüfenkçi, Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve partililer katıldı.  

Düzenlenen mahalle toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Yeşiltepe bugüne kadar bize çok büyük destekler verdi, bundan sonrada verecek. CHP’de duysun MHP’de HDP’de duysun. Biz bu milletle barışık şekilde yaşadık bundan sonrada öyle yaşayacağız” dedi. 

"Ben bir partiyim diye ortaya çıkan HDP iktidara gelirsem din derslerini, diyaneti kaldıracağım. Ülke için koydukları hedefe bak" diyen Kahtalı, “ Biz bu ülkede temiz bir nesil yetiştirmek için elimizden gelen gayreti bugüne kadar ortaya koyduk, bundan sonrada koymaya devam edeceğiz. Bizi engellemeye onların hiç birinin gücü yetmeyecek. 2002’de yola çıktığımızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la çıktığımız bu yola Ahmet Davutoğlu’yla ikinci yarıda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız