SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Panama Belgeleri'nde Bir Şirket de Malatya'dan!.

0
Güncellendi - 2016-07-12 22:05:19
'Panama Belgeleri'nde Bir Şirket de Malatya'dan!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Basına sızdırıldıktan sonra dünyada büyük yankı yaratan 'Panama Belgeleri' arasında, Malatya adresli bir firma da bulunuyor..

Büyük holding ve şirketlerin servetlerini gizlemek ya da vergilendirme kapsamından çıkarmak amacıyla, ‘vergi cenneti’ olarak nitelendirilen Panama’daki karmaşık finansal ilişki ağına yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan ve ‘Panama Belgeleri’ adı verilen deşifre sonucunda,  ortaya çıkan Türk şirketleri arasında bu şirketlerden birinin hissedarı olduğu belirtilen bir şirketin tescil adresinin Malatya olduğu ortaya çıktı.

Dünyada büyük yankı yaratan ve birçok ülkenin devlet ve siyaset adamları tarafından yönetilen hesapların varlığını da ortaya çıkaran, bunun sonucunda İzlanda Başbakanı ve İspanya Enerji Bakanı’nın istifasına yol açan Panama Belgelerinin ikinci sızıntı dalgasında,  bu kez Türkiye merkezli şirketlerin ilişki ağı da sızdırıldı.

İkinci dalgada, Türkiye’den 600’ü aşkın işadamının ve 21 aracının Panama’da off-shore (kıyı bankacılığı) şirketlerine sahip olduğu ortaya çıkarılırken, bu şirketlerden birinin hissedarı olduğu belirtilen isimlerden birinin tescil adresinin Malatya olduğu ortaya çıktı.

Panama belgelerinde, Malatya adresli yabancı uyruklu Cheung Hong Wai Telia adlı kişinin, ilişkili olduğu off-shore şirketinin adının Element T2 Company Limited olduğu, iş adamının Malatya’daki tescil adresinin ise Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) eski binasının adresi ile aynı olan İnönü Caddesi PTT yanı No: 1 olduğu belirtildi. TSO'nun 3 yıl önce yeni yerine taşınmak için boşalttığı söz konusu adresteki binada, özel işyerlerinin yanı sıra Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na bağlı bir birim de bulunuyor.

Bu kişinin kimliği, Malatya ile ilişkisi, niçin TSO'nun 3 yıl öncesine kadar faaliyette bulunduğu binayı adres olarak verdiği merak konusu oldu.

PANAMA BELGELERİ VE OFF- SHORE..

Panama Belgeleri (Panama Papers), Panama menşeili Mossack Fonseca adlı kurum tarafından 214 binden çok off-shore kurum için düzenlenmiş olan 11.5 milyon gizli belgeyi tanımlar. Belgelerde bu kurumların ortakları ve yöneticilerinin de isimleri geçmektedir. Adı geçen isimler arasında çok sayıda ülkenin varlıklı kişilerinin, siyasetçilerinin adı yer almaktadır.

Panama Belgeleri, ilk sızdırıldığı andan itibaren tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Belgelere göre, Panama merkezli ve denizaşırı firmalarla iş yapan hukuk firması Mossack Fonseca, aralarında 12 lider ve 143 politikacının da olduğu binlerce kişi için yasadışı mali faaliyetlerde bulundu; vergi kaçırmalarına ve kara para aklamalarına yardımcı oldu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Pano03

Pano04

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız