SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pancar Kampanyası Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nda 53. dönem pancar alım kampanyası sona erdi.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, yaptığı açıklamada, pancar alım kampanyasının sona erdiğini, bu dönemde 206 bin ton pancar alınıp işlendiğini bildirdi. Murat, "Kampanya süresince 25 bin 500 ton şeker, 70 bin ton küspe ve 8 bin ton da melas üretildi" dedi.

Malatya Şeker Fabrikası'nda çamursuzlaştırma tesisinin bu yıl hizmete girdiğini belirten Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, böylece çevreye atık verilmediğini vurguladı.

Fabrikada biyolojik arıtma tesisinin de önümüzdeki yıl faaliyete geçeceğini aktaran Nuri Murat, önümüzdeki yıl ise 300 bin ton pancar alınıp işlenmesinin planlandığını söyledi.

Hükümetin 65 bin yeni kadro tahsis çalışması olduğunu hatırlatan Nuri Murat, "Türkiye genelinde şeker fabrikalarında 4 bin 500 geçici işçi var. Yeni sağlanacak olan 65 bin kadro içinde şeker kollarında çalışan 4 bin 500 işçiye de kadro verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız