SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pandemi Psikososyal Destek Birimi

0
Güncellendi - 2020-10-13 02:05:30
Pandemi Psikososyal Destek Birimi
A- A+ PAYLAŞ

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının neden olduğu psikolojik sorunların tedavisi amacıyla açılan Pandemi Psikososyal Destek Birimi, bu süreçten etkilenen hastaların yanında oluyor.

Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, bu yılki etkinliğin ’Her zaman ve her yerde, herkes için ruh sağlığı’ sloganı ile ele alındığını belirterek pandemi döneminde ruh sağlığının daha da önem kazandığı dile getirildi.

Her yıl ruh sağlığının önemine dikkat çekmek ve ruh sağlığı hizmetleri konusunda farkındalık oluşturmak üzere 12 Ekim’in dünya ruh sağlığı günü olarak ele alındığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgını nedeniyle evde geçirilen sürenin uzaması nedeniyle, konsantrasyon zorlukları, kendi ve yakınlarının sağlığı hakkında endişe, korku, depresyon, kaygı gibi ruh sağlığı sorunlarına yol açabiliyor. Covid-19’la ilgili medya yayınlarına gereğinden fazla maruz kalmaktan kaçının. Bedeninize iyi bakın, sağlıklı, dengeli yemekler yemeye çalışın. Düzenli egzersiz yapın, bolca uyuyun, alkol ve uyuşturuculardan kaçının. Rahatlamak için zaman ayırın ve yoğun duyguların geçeceğini kendinize hatırlatın. Haberleri izlemeye, okumaya ya da dinlemeye mola verin. Tekrarlayan biçimde krizi duymak ve görüntüleri görmek üzücü olabilir. Normal yaşamınıza dönmek için hoşlandığınız diğer bazı etkinlikleri yapmaya çalışın. Diğer kişilerle bağlantı kurun. Endişelerinizi ve nasıl hissettiğinizi bir arkadaşınız ya da aile üyenizle paylaşın. Sağlıklı ilişkileri sürdürün. Yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler belirleyin ve hobilerinize vakit ayırın. Umut duygusunu koruyun ve olumlu düşünmeyi sürdürün.”

Açıklamada İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Pandemi Psikososyal Destek Birimince de süreçten etkilenen vatandaşlara psikolojik ve sosyal yönden destek verildiği belirtildi. Pandemi Psikososyal Destek biriminin ise hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verdiği bildirildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huzur (3 yıl önce)
    Psikonakit olsa daha iyi olurdu...
    0
    0
    Yanıtla