SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pandemi Sürecinde Rağbet Arttı"

0
Güncellendi - 2020-10-20 02:25:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kırsal yerleşim bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, dağlardan topladıkları alıçla ek gelir elde ediyor.

Darende'nin Aşağıulupınar Mahallesi sakinleri, traktörlerle çıktıkları dağlardan 4 farklı alıç çeşidini toplayarak satıyor.

Reçel, marmelat ve sirke yapımında kullanılan bu meyvenin, kalp, tansiyon ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılıyor.

Köylülerden Murat Kul, AA muhabirine, pandemi sürecinde doğal şifa kaynaklarına ilginin arttığını söyledi.

Alıcın da şifa kaynağı olduğuna inanıldığını belirten Kul, "Ailecek sonbaharda dağlara çıkıp 4-5 ton kadar alıç topluyoruz. Alıçtan marmelat, pestil ve sirke yapıyoruz. Hem pazarda satıyor hem de İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiyoruz. Pandemi süresince alıca rağbet arttı. Alıç bildiğimiz kadarıyla, kalp damar hastalıklarına, mide hastalıklarına ve solum hastalıklarına iyi geliyor." dedi.

Kul, şunları kaydetti:

"Alıç, köyümüzün dağlarında kendiliğinden yetişiyor, tamamen organik. 20 kilometre yaylalara tırmandıktan sonra sabah serinlikte topluyoruz. Akşam tüccarlar bizden kilosunu 5-7 lira gibi fiyatlarla satın alıyorlar. Onlar da pazarlarda 10-12 lira arasında satıyor. Ürün rakımı yüksek kesimlerde oluyor. Dikenli bir ağacı var. Toplaması zahmetli olsa da sonbaharda bize güzel bir gelir kaynağı oluyor."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Benim de çok sevdiğim dağın ile birlikte toplanması ( tek tek ) zahmetli olup tadı bir başka güzel ve çok faydalı
    0
    0
    Yanıtla
  • öz basudin (3 yıl önce)
    1 kilo kadar aldım tam yarısını çöpe attim. tarım ilacı olmasa millet açlıktan ölür
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Toplarken dallarına zarar verenler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziraatçı (3 yıl önce)
    Ticari amaçlı yapılan bütun tarım ürünlerinde kimyasal kullanimi hat safhada. Her gecen gun de kimyasal kullanimı artiyor. Ama kendiliginden yetişen armut,aluç,davin gibi meyveler sadece toplanirken insan mudahalesi oluyor. Bu nedenle çok kiymetli ürünler. Bu dogal yabani meyvelerin önemi zamnla daha da artacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Dağı taşı kurruttunuz...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Bereketli Eylesin
    0
    0
    Yanıtla