SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Panel Düzenlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:38
Panel Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ
 
Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Paneli düzenlendi.
 
Belediye Konferans Salonunda düzenlenen panele Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Müftü Hacı Yusuf Gül, Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Vakıf Genel Başkanı Hamit Hamidettin Ateş ile kalabalık bir topluluk katıldı. İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz başkanlığındaki panele konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Rasul Kesenceli katıldı. 
 
Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Rasul Kesenceli, şöyle konuştu: "Darende'mizdeki tarihi, milli ve manevi değerleri sözle anlatmak mümkün değil. Büyükleri anlamak için onlar gibi yaşamak ve tavsiyelerini yerine getirmek gerekir. Öncelikle hizmet için yürek gerekli, gönül gerekli ve sevgi gerekli. Sevgi hayatımızın bütün evrelerini kaplayan, kuşatan aktif bir hayat düsturudur. Niyetin güzelliği sevgi ile vücut bulur, düşüncenin gerçekliği ile sevgi kamil olur,
davranışların olgunluğu sevgi ile şekil alır. Sevgiden bahsetmek dil ile değil, fiil ile olunca güzeldir."
 
Sevgi yaşandıkça paylaştıkça herkes tarafından hissedildiğini anlatan Kesenceli, şunları söyledi: "Bundan 6 asır önce Darende'yi yurt tutan, bu diyarı maneviyat ışıklarıyla aydınlatan Somuncu Baba hazretleri bu gül diyarının medar-ı iftiharıdır. Onun varlığı bizim için en büyük değerdir. Çağımızın mutasavvıflarından Osman Hulusi Efendi'nin örnek kişiliği kadar bizlere verdiği hizmet mesajı, sevgi ve hizmet anlayışı ile O'nun ismi daima hayırla anılmaktadır. Bu tür etkinlikler Osman Hulusi efendi'nin irfan sofrasındaki gönül ikramıdır. Çünkü Allah dostlarının rızası Hakk'ın rızasıdır. Bu yüce veliler olmasa, ne Selçuklu olurdu ne de Osmanlı, Anadolu'yu İslamlaştıran, Orhan Gazi'yi şahlandıran, Fatih'in, Yavuz'un adını tarihe altın harflerle yazdıran Şeyh Edebali, Akşemsettin, Şeyh Hamid-i Veli ve Hacı Bayram-ı Velilerdir" 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, şehirlerin alt yapısı ve fiziki yapılarının düzenlenmesi ile gelişmenin mümkün olmadığını belirterek, kültürel ve manevi değerlerinde bir o kadar gelişmesi gerektiğini ifade etti. Çakır, "Şehirleri esas olan fiziki olarak imar etmek değil, şehirlerin manevi olarak ta imar edilmesi gerekiyor. Biz bugün dinimizi yaşayabiliyorsak, bunu alimlerimize borçluyuz" dedi. 
 
İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz de, "Yaptıkları şeylerin iyiliklerini açığa vurmak istemek, ya da kötülüklerinden de açıkta olsun istememek gibi çok güzel bir huyları vardır" dedi. 
 
Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise şunları söyledi: "Somuncu Baba Şeyh Hamid-i Veli'yi çok iyi tanımak gerekmektedir. O, Anadolu'ya manevi fetih için gelen Horasan erenlerinden Şemseddin Musa Kayserili'nin oğludur. Bu noktanın, bu cümlenin üzerinde durmak gerek. Peygamberimizin, 'İstanbul muhakkak fethedilecektir, O'nu fetheden komutan ne güzel komutan ve O'nu fetheden asker ne güzel askerdir.' İşte şu müjdeyi hasır eden 3 noktayı görüyoruz. Somuncu Baba Hazretleri, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri ve Akşemsettin ve O'nun yetiştirmesi Fatih Sultan Mehmet" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız