SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Panelden Sonra Barış Güvercini Uçurdular

0
Güncellendi - 2016-03-09 17:54:14
Panelden Sonra Barış Güvercini Uçurdular
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Antik Çağdan Günümüze Emzirme ve Kadın” konulu panel gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Battalgazi Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Antik Çağdan Günümüze ve Kadın” konulu panel, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. Programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder,  Vali Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın eşi Yeliz Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, AKP Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, bazı Battalgazi Belediyesi meclis üyeleri, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Bingöl Karahan, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği Burcu Kayhan Tetik ve çok sayıda kadın katıldı. Programın açılış konuşmasını Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Bingöl Karahan yaparken, katılımcılara teşekkür etti.

TEMAS Derneği Malatya Şube Başkanı Burcu Kayhan Tetik ise, toplumun en etkili yönlendirici ve birleştirici unsurunun kadınlar olduğunu belirterek, “Tarih her döneminde kadının tüm toplumların en etkili, yönlendirici ve birleştirici unsuru olmuştur. Bu özellikleri dünyada kadının anıldığı ve sorunlarının tartışıldığı tüm toplantılarda dile getirilmektedir. Sanayileşme devrimiyle birlikte kadının çalışma hayatına katılmasıyla çok fazla sorumluluk almaya başlamışlar, sosyal ve kanuni haklarında da sorun yaşamışlardır. Kadınların talepleri doğrultusunda başlayan ve günümüze kadar devam eden süreçte, kadınlar haklarının bir kısmını kazanmış durumdalar. Ama hala istenilen düzeylerde değil. Dünyada ve Türkiye’de hatırı sayılır yollar alınmasına rağmen, daha ileri çalışmalar yapılması gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek, “Biz hanımlarımızın günlerini 365 gün olarak değerlendiriyoruz. Yılın belirli bir gününe murahhas olarak kullanma veya değerlendirme yerine 365 gün hanımların günüdür. Biz hanımları Cenab-ı Allah’ın emaneti olarak değerlendiriyoruz. Hanımsız bir hayatın vuku bulması da mümkün değildir. O yüzden gerek şairlerimiz, gerek edebiyatçılarımız, gerek Peygamberimizin hadisi şeriflerinde hanımları öne çıkaran, önemseyen ve onların emanet olduğunu ve onlara değer verilmesi noktasında hadislerle de bunu hep teyit etmişlerdir. Onun içindir ki, ‘cennet anaların ayakları altındadır’ denmiştir. Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz demişlerdir. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde de ‘anandır, anandır, anandır, sonra baban ve yakınların ve akrabalarındır’ diye ifade etmiştir. Dolayısıyla bir hanımları gerçek anlamda toplum nezdinde hak ettiği yere ulaşması noktasında, inançlarımızın değerinde yeri bulması noktasında toplumun bilinçlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Hele hele günümüz dünyasında hanımlarla ilgili cinayetlerin en son safhaya vardığı, hanımlar gününde bile 3 hanım cinayetinin işlendiği manidardır.  O anlamda toplumumuzun bilinçlendirilmesi noktasında gerek bu tür eğitim faaliyetleri, konferanslar, paneller, televizyon programları, kitap ve dergilerle toplumu bilinçlendirmemiz lazım. Bunların daha ötesinde ve en önemlisi çocuklar aile içinde yetiştirilirken, şiddetten uzak bir ortamda yetiştirilmesi, sevgi ve saygıya dayanan bir aile ortamı oluşturulduğunda, gerek erkek çocuklarımız, gerek kız çocuklarımız, doğaya, hayata bakışı daha farklı bir şekilde sevgi ve muhabbet olan bir duygu içerisinde olur. Bizim dileğimiz odur ki, hanımlar sadece bir gün yerine, 365 gün yılın her günü, her saati, hanımlar günü olması anlamında değerlendirilir. Kadın ve erkek birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Yani hanımsız erkek, erkeksiz bayan düşünülemez. Tabi temel amaç birbirlerine karşı sevgi ve saygı çerçevesinde ailenin bu şekilde oluşması, toplumunda aynı değerler üzerine oluşmasını temin edecektir” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından “Antik Çağdan Günümüze Emzirme ve Kadın” konulu panele geçildi. Panele konuşmacı olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden görevli Dr. Selma Aydın Felek ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun katılımcılara “Antik Çağdan Günümüze ve Kadın” konusunda bilgiler verdi.

Panel sonrası, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda barış güvercini uçuruldu.

Bülten

b5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız