SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pankarta Tepki Gösterdi..

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve sanatçı Ahmet Yenilmez, Sivas Madımak Oteli'nde 37 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan olayların 16. yıldönümünde anma törenine katılan bir kişinin "Gülerek yaktın, donarak öldün" pankartına tepki göstererek, konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını istedi.

Bir takım incelemelerde bulunmak için partisinin daveti üzerine Malatya'ya gelen Yenilmez, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yaptı. Yenilmez, Sivas Madımak Oteli'nde 37 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan olayların 16. yıldönümünde anma törenlerine katılan bir kişinin açtığı "Gülerek yaktın, donarak öldün" yazılı pankartı eleştirerek, "Ülkemizin çok enteresan bir dönemden geçtiği bugünlerde birileri ortaya çıkıyor ve o birileri nereden cesaret alıyor ise 75 milyon Türkiye
Cumhuriyeti'nde yaşayan insanlara hakaret edecek o pankartı açma cesaretini nereden aldığını ve kimin adına o pankartı açtığını, hukuk devleti olan ülkemizdeki savcılarımızı göreve davet ediyoruz ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Bu bize bir hakarettir" dedi.

Yenilmez, Başbağlar olayının da bir an önce çözülmesi gerektiğini savunarak, "Başbağlar olayı bilerek unutturuldu. Başbağlar hala aydınlatılmadı. Devlet yetkililerimizin bu olayı bir an önce aydınlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Yenilmez yaptığı açıklamada; "Sivas'ta madımak olayı bahane edilerek, olayla tek ilgisi yanmakta olan otelde kalan her kişiyi kurtarmak olan BBP'yi ve mensuplarına müteşekkir olunması gerekirken, elim bir kazada kaybedilen liderine hakaret ederek anma günü tertip edenlerin maksadı ancak ihanettir. Bu istismarı devam ettirip ülke değerimizi erozyona uğratmayı hedefleyen bu kişilere istismar ettikleri bu konuda sürekli tahrik ettikleri Sivas halkı ve milletimiz adına hukukun çalıştırılması gerekmektedir.

Bu milletin değeri haline gelen, saygın ve seveni millet olan bütün kimliklerin saygınlığına dil uzatılması halinde, bu dilin hukuken kopartılmasını temenni ediyoruz" görüşüne yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız