SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pansiyona İhtiyaç Var'

A- A+ PAYLAŞ

Pansiyon yapımına ağırlık verileceği ve derslik başına öğrenci sayısının 22'nin altına düşürmenin hedeflendiği öğrenildi.

Malatya'nın cazibe merkezi olması nedeniyle, pansiyonlu okullara çok sayıda öğrencinin geldiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, en çok il dışından gelen öğrencilerin pansiyonlarda kaldığını belirtti.

Özellikle kız öğrenciler için pansiyona ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bulut, "Akçadağ ve Arguvan ilçelerine 60'ar kişilik sadece kız öğrencilerin kaldığı pansiyon açtık. Malatya merkezde yeni bitirdiğimiz 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu bu yıl devreye sokacağız. Spor Lisesi bitişiğinde yapılan bu pansiyonda 100 erkek ve 100 kız öğrenci istihdam edilecek. TOKİ alanındaki Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 16 derslikli eğitim binası TOKİ tarafından yapılacak ve 300 öğrencilik pansiyon binası birlikte yapılıyor. Pütürge ilçesine 200 öğrencilik pansiyon binasını TOKİ yapacak. Kız ve erkek öğrenciler kalacak" dedi.

HEDEF 22'NİN ALTI
Hedefleri arasında derslikteki öğrenci sayılarının 22'nin altına düşürmek olduğunu söyleyen Bulut, "4 lise binası inşaatının bir kısmı başladı, bir kısmı bitti, bir kısmı da başlayacak. Anemon Oteli önünde Akmercan Anadolu Lisesi binası tamamlandı. 180 öğrenci bu yıl alınacak. 24 derslikli Çilesiz'de lise binamız son katı beton aşamasına geldi. 24 derslikli lise binamıza Uçbağlar'da başladık. 32 derslikli ilköğretimi de İzollutepe'de TOKİ yaptıracak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız