SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Papa Güvercin Uçurdu

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:38
Papa Güvercin Uçurdu
A- A+ PAYLAŞ

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, İstanbul ziyaretinde barış güvercini uçurdu. 

Türkiye ziyaretinin 2. gününde İstanbul Şişli'de bulunan Katolik kilisesini ziyaret eden Papa Francis'e kiliseye gelişi sırasında Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül tarafından barış güvercini verildi. Sarıgül ve Francis, kilise bahçesinde birlikte barış güvercini uçurdu.

SULTANAHMET VE AYASOFYA'DA

Papa Francis, Sultanahmet Camii’ne geldi. Papa’nın ziyareti sırasında mütevazi bir araç kullanması dikkat çekti. 

Papa Francis’in İstanbul’daki ilk durağı Sultanahmet Camii oldu. Havalimanından ayrıldıktan sonra Sultanahmet Camii’ne gelen Papa Francis’i İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Bir süre Yaran ve Demir ile sohbet eden Papa Francis, daha sonra basın mensuplarını selamlayarak Sultanahmet Camii’ne girdi.

Papa Francis, Sultanahmet Camii ardından Ayasoyfa Müzesi'ni ziyaret etti. Papa, okunan öğle ezanı eşliğinde Ayasofya Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Sabah saatlerinde geldiği İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii'ni ziyaret eden Papa, buradan mütevazi aracına binerek Ayasofya'ya geçti. Ayasofya Müzesi Müdür Hayrullah Cengiz, Papa'ya müze hakkında bilgi verdi. Öğle ezanı eşliğinde müzeyi gezen Papa, daha sonra Ayasofya Özel Defteri'ni imzaladı.

FENER PARTİKHANESİ'NDE..

Papa Francis, Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.

Saint Esprit Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından kiliseden ayrılan Papa Francis, Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne hareket etti. Papa Francis, ayrılışı sırasında Cumhuriyet Caddesi çift taraflı olarak trafiğe kapatılırken yoğun güvenlik önlemleri alındı. Papa Francis, kilise çıkışında bekleyen vatandaşları selamladıktan sonra makam aracına bindi. Papa Francis, daha sonra beraberindeki araç konvoyu ile birlikte Fener Rum Patrikhanesi’ne hareket etti.

Ardından Fener Rum Patrikhanesi’ne gelen Papa Francis, burada Patrik I. Bartholomeos tarafından kapıda karşılandı. Bu sırada kilisede çanları çalındığı gözlendi. Papa Francis ile Bartholomeos daha sonra kiliseye girdi.

PATRİKHANENİN DAVETLİSİ..

Patrikhane’nin basın sorumlusu Dr. John Chryssavgis, Papa Francis’in Fener Rum Patriği Barthelomous'un yaptığı davet üzerine Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi. 

Papa Francis’in Türkiye’ye yaptığı ziyaret dünya gündeminde geniş yer tutarken, Patrikhane’nin basın sorumlusu Dr. John Chryssavgis gazetecilerin sorularını yanıtladı. Chryssavgis, Papa’nın Türkiye’ye yaptığı ziyareti Fener Rum Patriği Barthelomous'un özel olarak yapmış olduğu davet üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Chryssavgis, “Barthelomous Roma’ya gittiğinde Papa’yı İstanbul’a davet etmişti. Bunun üzerine İstanbul’a geldi” dedi.

Chryssavgis, Papa’nın Kilise’nin kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle yarın yapılacak olan ayine katılmak için Türkiye’yi bu tarihte ziyaret ettiğini belirterek, “Erdoğan ülkenin başı olarak Papa’yı ziyaret etti tabi ki. Çünkü Papa da kendi ülkesinin lideridir. Ziyarette yarınki ayine katılmak için bu dönemi seçti. Çünkü Ortodokslar için yarın önemli bir gün. İstanbul'da kilisenin kuruluş yıldönümü” diye konuştu.

Papa’nın İstanbul’daki programını takip etmek için 650 basın mensubunun başvuru yaptığını ifade eden Chryssavgis, “Çok geniş bir başvuru yapıldı. 650’nin üzerinde basın mensubu başvuru yaptı. Biz 350 kişiyi kabul ettik. 350 gazeteci. Bin yıl önce iki kilise arasında bazı olaylar olmuştu. Politik ve kültürel sorunlar olmuş, bu nedenle ayrılmışlar. Son 50 yılda iki kilise adına gelişmeler oldu. Küçük adımlar atıldı. İki kilise lideri Papa ve Ekümenik Patrik, birleştiklerinde ne anlama geleceğini çok iyi bildiklerinden bu adımları atıyor. Geçmişte çok acılar çekildi. Birleşmek için çabalıyorlar. Bölünmek kolaydır, ama birleşmek içinde iki lider çalışıyor” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız