SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Papandreu Dibe Vurdu...

A- A+ PAYLAŞ
 
Büyük oy patlamasıyla 2009'da iktidara gelen PASOK, yaşanan ekonomik kriz sonrası, oylarının yaklaşık 3'te 2'sini kaybetmiş durumda.
Yunanistan'daki ekonomik kriz, iktidardaki PASOK partisine halk desteğini neredeyse tüketti.
 
Yunanistan’da son yapılan kamuoyu yoklamaları, 2009’da yüzde 44 ile iktidara gelen PASOK'A desteğin yüzde 14'lere düştüğünü gösterdi.
 
Ekonomik krizle boğuşan ve bu nedenle AB ile IMF desteği için sürekli yeni kemer sıkma paketleri açıklayan Papandreu hükümeti büyük kan kaybı yaşarken, ana muhalefet partisinin durumu da farklı değil.
 
Ana muhalefetteki muhfazakar Yeni Demokrasi Partisi'nin 2009’da yüzde 33’lerde olan oyu yüzde 22’lere düşmüş durumda. Muhafazakar parti, kamuoyu yoklamasında 1. sırada çıksa da bu oran, bugün bir seçim olması halinde kendisini tek başına iktidara getirecek bir oy oranı değil.
 
Yunan halkının, yüzde 70’ler dolayında bir milli birlik hükümetinden yana olduğunu ortaya koyan nabız yoklaması sonrası, Başbakan Papandreu’nun nasıl bir girişimde bulunacağı merak ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız