SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Papatya''da 10 Tutuklama Daha

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet KOM Şubesi'nin Haziran başında başlattığı "Papatya" kod adlı operasyonun son ayağında, 1'i adliyede görevli 10 kişi daha tutuklandı. Bu tutuklamalarla, "çete" suçlaması yapılan oluşumla ilgili tutuklu sayısı 15'e yükseldi. Extacy adlı uyarıcı hap satışı, Silahla Yaralama, İşyeri Baskını iddiasıyla yakalanan şahısların yanı sıra memur olan şahıs "Görevi Kötüye Kullanma, Gizliliğin İhlali" ile suçlandı.

"Çete" oluşumunun liderinin birçok suçtan sabıkalı olan İ.K. adlı şahıs olduğu öne sürülürken, tutuklanan Adliye zabıt katibinin ise M.A.K. olduğu öğrenildi.

Operasyonla ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelinde Suç İşlemek Amacı ile Örgüt oluşturan, Örgüt faaliyetleri çerçevesinde başta Uyarıcı Nitelikli Extacy isimli Sentetik Madde Kaçakçılığı olmak üzere, Görevi Kötüye Kullanma, Gizliliğin İhlali, Silahla Yaralama, İşyeri Baskını gibi olaylara karışan şahıslara yönelik yaklaşık altı aylık yapılan istihbari çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen Papatya kod adlı planlı operasyon neticesinde;

Suç İşlemek amacı ile silahlı örgüt kurdukları örgüte üye oldukları, örgüt faaliyetleri çerçevesinde, toplum üzerinde yıldırma ve sindirme taktiklerini uygulayarak baskı kurdukları,ilimizde, İstanbul ve Van illerinde değişik tarihlerde olmak üzere; beş adet uyuşturucu madde kaçakçılığı ve silahla adam yaralama, işyeri baskını gibi olaylara karıştıklarının tespit edilmesi üzerine bahse konu suç örgütüne yönelik değişik tarihlerde yapılan operasyonda toplam 15 örgüt üyesi;

1- 4098 adet Uyarıcı Nitelikli Extacy Hap,
2- 2 Kğ. 100 Gram Esrar,
3- 5 adet değişik marka ve çaplarda tabanca,
4- 50 adet Fişek,
5- 1 adet sahte kimlik ile birlikte yakalanmışlar, bu şahıslar sevk edilmiş oldukları adli makamlarca TEVKİF olmuşlardır.

Halkımız üzerinde olumsuz etkileri tartışılmaz olan Organize Suç Örgütleri ve bu Örgütler tarafından gerçekleştirilen Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte bu tür konularda halkımızın duyarlı olarak herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

TUTUKLANANLAR..
Adliyece; "Suç İşlemek Amacı İle Silahlı Örgüt Kurma, Örgüte Üye Olma, Örgüt Adına Suç İşleme (Tck-220), Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı (Tck-188), Zorla Kız Kaçırma, Alıkoyma Ve Cinsel Saldırı (Tck-234 Ve 102), Kasten Silahla Adam Yaralama (Tck-86), Azmettirme (Tck-38), Adli Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs Ve Yalan Tanıklığa Zorlama Ve Tehdit(Tck-106 Ve 208), Görevi Kötüye Kullanma (Tck-257), Göreve İlişkin Sırların Açıklanması (Tck-285), Gizliliğin İhlali (Tck-285), 6136 Skm" suçlamasıyla tutuklanan şahısların; V.Y. (31), İ.K. (28), M.A.K. (33),İ.A. (34), F.S. (25), E.T. (27), O.K. (25), A.A. (43), S.P. (22) ve Ö.Y. (26) oldukları öğrenilirken, zanlıların söz konusu suçları 23 Mart 2006'dan Haziran 2006 tarihine kadar işledikleri belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız