SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Papa'yı Protesto Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Memursen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, Papa 16. Benedict'in, Hz. Muhammed ile ilgili sözlerine tepki göstererek, "Papa 16. Benedict'in Peygamber Efendimize yönelik provakatif sözleri, hem Hıristiyanlık adına hem de dünya barışı adına bir talihsizliktir" dedi. Şeker Camiinin imamı Celal Tilgen de, papayı müslüman olmaya davet etti.

MEMUR SEN EYLEMİ..
Memursen İl Temsilciliği tarafından PTT binası önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Kayaduman, "Karikatür saldırıları ve Papa'nın bu ağır hakaretleri de gösteriyor ki Bush'un 'haçlı savaşı' sözü de, bir dil sürçmesi olmayıp doğrudan İslam dünyasına ve İslam dinine yönelik, programlı bir saldırı başlatıldığının ifadesidir. Katolik dünyasının ruhani lideri Benedict'in, gerçekleri bildiği halde bunu tersyüz ederek takdim etmesi cehaletten de öte düşmanlıktır, ihanettir.." ifadelerini kaydetti.

İMAMIN VAAZI..
Öte yandan Malatya'nın renkli simalarından olan ve halk arasında "Şeker İmam" olarak tanınan Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, vaazında, Papa 16. Benedict ile ilgili olarak kendisine sorular sorulduğunu aktarıp, "Bana kalırsa, papa gelsin Müslüman olsun ancak bu kendisini affettirir" dedi.

Ebu Cehil'in bile Hz. Muhammed'e iftira etmediğini ifade eden İmam Celal Tilgen, "Ebu Cehil, en sonunda da, 'Güvenilir ve itimat edilir olan Muhammed'dir' dedi. Papa tövbeyi istiğfarda bulunsun. Gelsin kelimeyi şahadet getirsin, Müslüman olsun ki Allah affede. Böyle yapmasa Allah da biraz zor affeder. En kestirme yol Müslüman olmasıdır. Müslüman olup Peygamber Efendimiz'in ümmetine katılsın" şeklinde konuştu.

İmam Tilgen, ayrıca, Ramazan ayında cemaatin ilk günler Teravih namazına gösterdiği ilginin daha sonra azaldığını bildirerek, "Teravih yerine maça gidenin takımı yenilsin inşallah" diye konuştu.

İmam Tilgen, bu sözlerine cemaatten amin demelerini istedi, cemaatte 'amin' dedi.

FOTOĞRAF: Memur Sen Başkanı Kayaduman (Arşiv foto)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız