SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Para Askıda..'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, dondan zarar gören kayısı üreticileri için çıkarılan destek ödemesi konusunda "Para şu anda askıda.." diye konuştu.

Eker'in konuya ilişkin olarak TBMM'de yaptığı konuşma ile CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun bakana soruları, meclis tutanaklarında şöyle yeraldı:

"TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER - Yine, bu yılın ilkbaharında, şubat-mart aylarında don bazı bölgelerde meydana geldi ve özellikle sigortanın yorum sebebiyle, dünyadaki uygulamaları sebebiyle -örneğin, kayısıdaki çiçeklenme döneminin belirli safhaları sigorta kapsamında idi- buradan faydalanmadığı anlaşılan, sigorta kapsamına girmediği tespit edilen illerimizle ilgili de yine bir kararname çıkardık. Buradan da toplam 26 ildeki 60 bin çiftçimizin 800 bin dekar alanda, biz, bu kardeşlerimizin de, bu çiftçilerimizin de hem borçlarını yüzde 7 faiz oranıyla bir yıl erteledik hem de kendilerine dekar başına 150 lira destek ödemesi çıkardık. Bunun da tutarı 208 milyon lira.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) – Para…

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Para şu anda askıda.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) – Yani para yok.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Hayır, bunun bir muamelesi var. Yani siz geldiniz, “Ben şu kadar zarar gördüm, hemen bana çıkar parayı ver…” Olur mu? Devletin hesabı kitabı var, denetimi, kontrolü var. Şu anda ilanda. Askı süresi bitince parası ödenir. Yani şu anda prosedür devam ediyor, hiçbir sorun yok.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) – Sayın Bakan, ödeme tarihi ne zaman, ödeme tarihi?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Devamla) - Bunun kontrol icmalleri alınıyor şu anda, şu anda askıda. Dolayısıyla askı süresi tamamlandığında, yasal olarak itiraz var mı yok mu, buna göre yapılacak.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) – Türkiye’ye örnek olduğumuz için, Nevzat Bey teşekkür ederiz Malatyalı olarak.

Sayın Bakan, mart ayı başıydı dört ay geçti. Tabii çiftçinin mazot borcu var, gübre borcu var. Verdiğiniz destek sadece çiftçinin zararının onda 1’i. Dekara 150 lira verdi, dekarda 1.500 lira zararı var çiftçinin. Bu nedenle biz bir an önce paramızı istiyoruz, yarın istiyoruz. Gübreciye borcumuz var, mazotçuya borcumuz var, bir an önce paramızı istiyoruz. Yani derde derman olsun diye paramızı bir an önce istiyoruz. Teşekkür ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız