SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Para Olunca Aş İş Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:37
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı mensupları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Evren, 64. hükümetin çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımıza verilen vaatlerin yerine getirilmesi için çalışmalar yapılmıştır. ESKKK olunca para oluyor. Para da piyasa yayılınca, aş ve iş oluyor, ekonomi de canlanıyor. Esnaf ve sanatkarlarımıza verilmesi için, vaat edilen 30 bin TL faizsiz kredinin uygulaması gelmiştir. Bundan sonra esnaf ve sanatkarlarımıza bu faizsiz krediyi vereceğiz. Ayrıca yüzde 5 kooperatif kredilerimiz olan bu kredilerini de yükseltmemişler. Bunun üzerinde biz çok durduk. Bu yüzde 5 olarak kaldı, teşekkür ediyorum" dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, 64. hükümetin esnaf ve sanatkarlarla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmak üzere Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaret ettiklerini kaydetti.

Kahtalı, "Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde seçim beyannameleri oluşturmuştuk. Bununla ilgili de ülkemizde yapacağımız çalışmaları, vaatler olarak beyannamenin içerisinde koymuştuk. 7 Haziran seçimlerinde beyannamedeki görüşlerimizi netleştirmemiştik. Ama 1 Kasım seçimlerinde artık bu işin daha net, düzgün ve belirgin bir şekilde, somut bir şekilde rakamlarla ifade edilmesine inandığımız için, yapılan çalışmalarda hem asgari ücretteki düzenlemelerin hem de emeklilerle ilgili olan iyileştirmenin net rakamlarla ortaya konulması, bununla birlikte de yeni iş kuracak kardeşlerimize 50 bin TL karşılıksız hibe verileceğini, eğer bu para yetmiyorsa 100 bin TL'de faizsiz kredi verileceğini beyannamemize koymuştuk. Küçük ve orta ölçekli esnafımız içinde 30 bin TL faizsiz kredi vereceğimizi söyledik. Yeni işen girenlerinde bir yıl boyunca bütün masraflarını hem esnafımıza destek olsun hem de o kardeşimiz okulu bitirdikten sonra bu işin pratiğini öğrenmesi adına masraflarını devletin karşılayacağını söylemiştik. Allah'a şükür böyle bir iktidarın 13 yıldır iktidarda olması bundan sonrası içinde halkımızın yüzde 50'ye yakın bir destekle tekrar 4 yıl iş başında olması hem ülkemiz hem de dünyadaki bütün mazlumlarında şansıdır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız