SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Para Sıkıntısı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:36:51
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile birlikte Belediye tarafından restorasyon çalışması yürütülen Bakırcılar Pazarı’ndaki esnafları ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. 

Fındıklı, Keskin ve Erkoç, Bakırcılar Pazarı’ndaki esnafları tek tek ziyaret ederek, hem sorunlarını sordular ve hemde Belediye tarafından bu bölgede yapılmakta olan restorasyon çalışmalarını incelediler.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaflarla yapılan sohbette konuşurken kayısıda fiyat istikrarının sağlanması ve kayısı gelirinin artması ile esnafların da rahatlayacağını belirterek, “Her yıl en az 30 bin ton kayısı devletin kurumlarında tüketilmeli. Eğer 30 bin ton kayısı direk resmi kurumlarda tüketilirse fiyatta önemli bir artış sağlanır. Kayısıda fiyatın yükselmesi demek, Malatya’da piyasaların canlanması ve esnafında iş yapması demektir. Belediye tarafından kayısı ile ilgili bir fabrika yapılacak. Eğer bu fabrikada yapılan kayısı yan ürünleri Ortadoğu’ya satılsa bile bu da fiyatın artmasına etki yapar” diye konuştu.

Keskin, Malatya’ya kurulacak olan ikinci üniversite projesinin de hızlandırılmasını istedi. Keskin, “ Sayın Başbakanımızın ve sizin de sözünüz var, bir kereye mahsus olarak ticari taşıma amacıyla çalışan esnaflarımıza bir kereye mahsus KDV ve ÖTV muafiyeti verilmesi konusunda. Bu dönem ticari taşıma yapan esnaflarımız için bu talebin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Keskin, Bakırcılar Çarşısı’ndaki düzenlemenin şehir merkezinde önemli bir yeni bir ticaret merkezinin oluşacağını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Fındıklı ise, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buraya çok güzel bir proje hazırlanmış. Burası çok nostaljik bir hale geliyor. Esnaf Odaları Birliği başkanımız ilgileniyor. Buradaki esnaflarımızdan demir doğramacı esnafımız çıkacak, bakırcı ve geleneksel iş yapan esnafımız burada kalıyor. KOSGEB ve Kalkınma Ajansının uzmanları gelerek, burada bakırcılığı nasıl turizme dönüştürülmesi konusunda bir çalışma yapmalı. Buradaki eksiklikleri tespit edilmeli. Esnaflarımızın dönüşümünü sağlayacak elimizde imkanlarımız var. KOSGEB, ve Kalkınma Ajansı kaynakları, hibe kredileri var. Para açısında hiçbir sıkıntı yok. Güzel bir proje yapılırsa, ben Ankara’da kredi noktasında gereken her türlü desteği ve girişimi sağlayacağım” diye konuştu.

Fındıklı, “Şu anda rektör beyle ile yaptığımız çalışmada bir tarım ihtisas üniversitesi kurulması için senato kararı alındı. YÖK’e raporlar yazıldı. Battalgazi’de Tarım İhtisas Üniversitesi, yani sebzecilik ve meyvecilik üzerine araştırma yapan ikinci bir üniversite kurulması için karar alındı. Önümüzdeki günlerde Valimizle birlikte Malatya heyeti olarak ziyaret edeceğimiz Sayın Başbakanımıza bu projeyi anlatacağız. Malatya’da ikinci bir üniversitenin kurulması için çok ümitliyiz, yerimiz hazır, imkanlarımız hazır” diye konuştu.

Fındıklı, Keskin’in emekli olup da çalışan esnaf ve sanatkarların maaşından yapılan yüzde 15 sosyal destek primi kesintisi ile ilgili olarak ise, “O konuda bir çalışma var. Yaş tahdidi konusunda bir çalışma var. O konuyu takip edeceğim” dedi.

Fındıklı, “Kayısıda biraz daha derli toplu, ihracatçılarımızın Avrupa’ya karşı biraz daha dik durması lazım. Onlarda dik durursa kayısıda fiyat iyi olur” diye konuştu.

Fındıklı, "Bakırcılar Çarşısı’nda eğer güzel bir dizayn yapabilirsek, emek çekebilirsek burası şehrin sabahtan akşama kadar yaşadığı, herkesin gelip gezdiği, yerli ve yabancı turistlerin gezdiği bir yer haline gelecektir. Herkesin gelip gittiği bir merkez olacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız