SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Para ve Fuhuş İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Namus meselesi nedeniyle öldürülüp evin içine gömülen Hanife Durak'ın öldürülmesi nedeniyle açılan davanın duruşmasın, cinayeti işlediğini söyleyen sanığın Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek ruh sağlığı raporunun aldırılmasına karar verildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 4 Ağustos 2010 günü, tarihten 18 ay önce Yamaç Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak kaybolduğu şeklinde polise bildirilen 40 yaşındaki Hanife Durak adlı kadının namus meselesi nedeniyle kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet Mahallesi'ndeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Olayla ilgili olarak tutuklu yargılanan Ramazan Durak (35) ve Kadir Durak (24) ile tutuksuz yargılanan İlhan Durak (36), Turan Eriç (25), Hülya Durak (32) ve Melek Durak’ın (20) Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın beşinci duruşmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlene öldürülen Hatice Durak’ın ağabeyi Yaşar B., “Hanife en son bir ev almaya karar vermişti. Bu nedenle babamdan yardım istemişti. Hanife'nin 10 yada 14 bin TL civarında parası vardı. Babam da ‘Ben üzerini tamamlar eski ve uygun bir ev alırım’ diye kendisine söylemiş. Bu konuşmalar olduktan sonra Hanife öldürüldü. Bu olay kesinlikle namus meselesi değildir” dedi.

Duruşmada söz alan sanık Hülya Durak, “Hanife Durak ile Turan Eriç beni kullandılar. Beni satacaklardı. Beni fuhuşa sürüklemek istiyorlardı. Ağabeyim Ramazan beni kurtardı” iddiasında bulundu.

Sanık Ramazan Durak’ta kardeşi Hülya’nın fuhuşa sürüklendirilmek istendiğini ve kendisinin de kardeşini kurtardığını ileri sürdü.

Söz alan sanık Kadir durak ise, “Ben eşim ile boşanma aşamasına geldim. Olayda benim her hangi bir suçum ve kusurum yoktur. Bu nedenle tahliyemi, Sonrada beraatimi istiyorum” dedi.

Duruşmada, cumhuriyet Savcısı, sanık Ramazan Durak’ın ruh salğılı ile ilgili raporunun aldırılmasını talep etti.

Duruşma sonucunda mahkeme heyeti sanık Ramazan Durak’ın cezai ehliyetinin tam olup olmadığı konusunda tereddüt bulunduğundan İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek ruh sağlığı raporunun aldırılmasına ve tutuklu sanıklar Ramazan Durak ile Kadir Durak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız