SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Para Verilmezse Bu Durur!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:39:01
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Petrol Analiz Laboratuarı'nı ziyaret eden Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ile Cemal Akın çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in de bulunduğu bilgilendirme toplantısında; Petrol Analiz Laboratuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgiler aktardı.

"Bin 27 Numune Geldi"

Petrol Analiz Laboratuarı olarak Türkiye'de iki kuruluştan biri olduklarını söyleyen Ydr. Doç.Dr Önal, "Akredite olduğumuz analiz açısından Türkiye'de bizim üstümüzde bir kurum yok. Ocak 2012'den itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile anlaşma yaptık. Bu tarihten itibaren EPDK'dan kaçakçılık ile ilgili Bin 27 numune geldi. İlk iki ay TÜBİTAK ve ODTÜ anlaşma imzalamadığı için Türkiye'nin tüm illerinden numuneler geliyordu; ancak şimdi Ankara'nın doğusunda bulunan yerlerden kaçakçılık ile ilgili numuneler geliyor. Yine Türkiye geneli, tüm madeni yağların analizini yapan tek laboratuarız.  " dedi.

"Paramızı Vermiyorlar"

Toplam 21 personel ile hizmet verdiklerini ve yaptıkları analizleri Dünya'da red edecek hiç bir kurum olmadığını söyleyen  Yrd. Doç . Dr. Yunus Önal, " Bu güne kadar analizini yapıp EPDK'ya faturasını kestiğimiz toplam rakam 464 Bin TL'dir. Ancak henüz bunun 140 Bin TL'sini aldık. EPDK'da paramızı ödemediği için 1 Miyon TL'lik daha rakam olmasına rağmen bunu fatura edemiyoruz, çünkü vergisini ödeyecek paramız yok. " ifadelerini kullandı.

"İpe Un Seriyorlar"

Devlete hizmet eden bir üniversitenin hak ettiği ücretin ödenmesi gerektiğini söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik, ise " Bu laboratuarı işletmek için ödemeler şart. Kestiğimiz her faturanın parasını tahsil etmeden vergisini ödemek zorundayız. EPDK bu konuda adeta' ipe un seriyor'. Bu hizmetin karşılığında 21 personel çalıştırıyoruz. Bu paralar zamanında verilmez ise bu çok önemli kamu hizmeti yürütülemez. EPDK'nın kesilen her faturayı aylarca bekletmesinin devlet yönetimindeki mantığı nedir?.Bu işin acilen çözüme kavuşturulması lazım. " diye konuştu.

 

Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız