SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paralarına El Konuldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi zabıta ekipleri, dilencilere yönelik denetimlerini artırdı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kentin çeşitli bölgelerinde dilenen 19 kişi yakalandı, üzerlerinde bulunan toplam 427 lira 30 kuruşa el konuldu.

Malatya Belediyesi'nden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan Ayı nedeniyle vatandaşların ve esnafların dini duygularını istismar eden dilencelere yönelik denetimler artırıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri 12 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren, şehrin değişik yerlerinde dilenenlere yönelik yaptıkları rutin denetimler neticesinde, 19 dilenciyi yakalayarak İlçe ve Köy Terminali’nde bulunan Zabıta Karakoluna götürdü.

Burada 5326 Sayılı Kabahatlar Kanununun 33. Maddesi gereğince yapılan üst aramalarında dilencilerin üzerinde bulunan 427.30 TL paraya el konuldu.

Ayrıca, yakalanan dilencilerin kimlik tespitleri de yapılarak Kabahatlar Kanununun 33. Maddesi gereğince haklarında yasal işlem yapıldı.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Malatya Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Fırat ise, vatandaşların Ramazan ayı ile birlikte artan, dini duyguları ve hassasiyetleri istismar eden dilencilere göz açtırmayacaklarını ve denetimlerinin aralıksız süreceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız