SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Paralel Devlet'e İlk Soruşturma Başladı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:56
'Paralel Devlet'e İlk Soruşturma Başladı...
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da yürütülen 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında görev alan polisler hakkında örgüt iddiasıyla soruşturma başlatıldı.Operasyonlarda görev alan polisler; "devlete ait gizli belge ve bilgileri örgütsel amaç doğrultusunda kurum dışına çıkarmakla" suçlanıyor.

Paralel devlet iddialarıyla ilgili ilk adım atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun örgütsel yapı tarafından organize edildiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

17 Aralık yolsuzluk operasyonunu sonrası göreve getirilen cumhuriyet savcısı İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, organize ve mali şube müdürlüklerinde görevli polisler mercek altına alındı.

Operasyon sonrasında fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı mali ve organize şubeye ait bilgisayarların özel bir yazılımla formatlandığı saptanmıştı.

Soruşturma kapsamında bu şubelerin bilgisayarlarının log kayıtları incelenerek hangi bilgisayara kim tarafından girildiği tespit ediliyor.

17 bin sayfalık telefon dinleme kayıtlarını da inceleten savcılık, teknik takip ve dinlemelerde görev alan personel hakkındaki delil karartma ve delil uydurma iddialarını da araştırıyor.

Soruşturma kapsamında 17 Aralık sonrası Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile arama el koyma gözaltı ve teknik takiplerde görevli emniyet görevlilerinin ifadesinin alınacağı bildirildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız