SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Paralelci Dikeyci Durduramaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:23:40
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Paralelciler, dikeyciler bizi hedefimizden asla geri durduramaz” dedi. 

Bakan Mehdi Eker, Malatya programı kapsamında AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarete Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın’da katıldı. Ziyaretin anısına  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Bakan Eker’e kayısı hediye etti.

İl Başkanı Tüfenkçi, Bakan Eker’in yeni il binasını ziyaret eden ilk bakan olduğunu söyleyerek Malatya’da yaşanan don zararı nedeniyle Bakan Eker’in çiftçinin sorunlarına sahip çıkacağını söyledi.

Bakan Eker, “Malatya çiftçisi 10 sene önce 500 milyon TL’lik tarımsal üretim değerine sahipken, şu anda 1 milyar 700 milyon TL’lik tarım üretim değeri gerçekleştiriyor. Malatya’nın tarımı yüzde 228 oranında artış kaydetti. Malatya’nın tarım ihracatı 10 sene önce 59 milyon dolar iken, geçen sene bu rakam 255 milyon dolara çıktı. Orada da yüzde 332 oranında artış söz konusu. Türk tarım sektörü de 10 yıl önce 23 milyar dolar hasılaya sahipti ve dünyada 11. sıradaydı, Avrupa’da ise 4. sıradaydı. Biz son 5 yıl içerisinde hatta 6 yıldır Türkiye dünyanın 11. sırasında değil, artık 7. tarımsal gücü haline geldi, Avrupa’nın da artık 4. sırasında değil, Avrupa’nın 1. sırasına geldi. Buda istikrarla oldu. İstikrar, siyasi istikrar demektir. Siyasi istikrarın sembolü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için O’na saldırdılar. Saldırıların hedefi haline getirilmesinin temel sebeplerinden birisi bu. O’nun üzerinden istikrarı bozmak, siyasi istikrar bozulursa ekonomik istikrar bozulur ve Türkiye büyük projelerini, mega projelerini hayata geçiremez. Türkiye barış projesini hayata geçiriyor, kendi vatandaşları arasında iç barışını temin etme yolunda çözüm süreciyle önemli mesafeler aldı” şeklinde konuştu.

Bakan Eker, konuşmasında “Türkiye yaklaşık 1.5 yıldan beri hamdolsun gözyaşına sebebiyet veren can kaybına yol açan şiddet ve terör saldırılarına sahne olmuyor, bu çok önemli bir gelişme. Bunun kalıcı bir barışa dönüşmesi Türkiye’de siyasi istikrarla mümkün ve bu siyasi istikrarın sembolü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için millet aslında bu tuzağı, bu tezgahı ve bu saldırıları doğru gördü, doğru okudu ve doğru bildi ve bu seçimle, sayın başbakanın aslında bu tutumuna aslında millet sahip çıktı, destek verdi. Bundan muhalefetin çok büyük dersler çıkartması gerekir. Milletin karşısına projeyle çıkmak, milletin geleceğini düşünmek lazım, millete hizmet projeleriyle seslenmek lazım. Sadece çamur atmakla, iftira atmakla, iddia ve isnatlarda bulunmakla, ithamlarda bulunmakla, montajlarla, şantajlarla, paralelciler, dikeyciler bunların yaptığı tezgahlarla da Allah’ın izniyle Türkiye’de, AK Parti Hükümeti de ne hedeflerinden ne projelerinden ne millete hizmet gayesinden asla geri durmaz. Biz AK Parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Millet de zaten bizimle beraberdir. Milli iradenin emanetini taşıyoruz, taşıyacağız. Allah’ın izniyle onu yere düşürmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Eker, Malatya programını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız