SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Paralele Müsamaha Yok"

0
Güncellendi - 2016-07-27 16:48:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hükümet Meydanı'nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Devlet içindeki paralel terör yapılanmasına müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Malatya’da da vatandaşlar ‘Demokrasi Nöbeti’ tutmaya devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya hükümet meydanında ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya gelerek, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimine sert tepki gösterdi. Başkan Gürkan, vatandaşların meydanlarda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutmaya devam ettiğini belirterek, “12 gündür, gündüz işte, gece demokrasi nöbetinde. Şairin dediği gibi ‘Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir’. Bu vatan gece demeden, gündüz demeden bu demokrasi meydanlarında, bu vatan için dimdik duran analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizindir. Yani sizlerindir. Bu vatan kolay kurulmadı. Kolay da kurtulmadı. Her karış toprağı şehit kanı ile sulanmıştır. İşte bu cennet vatan, cennet mekan insanların omzunda bu hale gelmiştir. Bizim ikinci bir vatanımız yoktur. Bakınız Suriye’de iç karışıklık çıkıyor, onlar buraya geliyor. Irak’ta da yine öyle. Balkanlar, Bulgaristan’da, Bosna Hersek’te onlar buraya geliyor. Doğu Türkistan’da, Kafkaslarda her kes buraya geliyor. Ancak bizim gidecek başka vatanımız yok. Bu vatanda ya istiklali yaşayacağız, yada öleceğiz. Yani şehit olacağız. Bakın 12 gündür bu meydanda 7’sinden 70’ine, erkeği, kadını, kızı, kızanı herkes bu meydanlarda. Bu dünyaya bir mesajdır. Yani okyanus ötesinde birilerinin maşası olanlara bir mesaj. Bu vatanı kimselere yar etmeyiz. Bu vatan sadece milletimizin vatanıdır. Bizim gidecek başka bir yerimizde yoktur” ifadelerini kullandı.

Devlet içindeki Fetullahçı Terör Örgütü’nün paralel yapılanmasına asla müsamaha göstermeyeceklerini belirten Başkan Gürkan, “Düşünün bir memlekette sizin vergilerinizle, bizim vergilerimizle insanlar bir yere geliyor. O alınan toplar, tanklar, tüfekler, bize doğrultuluyor.  Bu alçaklığı dünya da hiçbir yerde göremezsiniz. O yüzden bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Devlet içinde ikinci bir paralel yapıya müsaade etmeyiz. Müsamaha da göstermeyiz. Her kes bu konuda emin olsun” dedi.

Bülten

BAŞKAN GÜRKAN BURADA YAPTIĞI AÇIKLAMADA "PARALEL DEVLET YAPILANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ" DEDİ (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız