SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Paramı İstiyorum Paramı..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Malatya'nın büyükşehir yapılmaması ile kaybettiği maddi hakları gündeme getirdi ve bunun telafi edilmesini istedi.

Aslanoğlu'nun TBMM'deki konuşması ve tartışmalar tutanaklara şöyle geçti:

"..CHP GRUBU ADINA FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; hepinize saygılar sunuyorum.

Değerli milletvekilleri, demin bir önerge kabul ettiniz. Bu önergede belediyeler ve özel idarelerden 500 milyon geri aldınız. Değerli arkadaşlarım, yönetim ve hükûmet etmek adil davranmaktır. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın hakkını en adil şekilde vermektir. Bizim anladığımız yönetim anlayışı budur arkadaşlar.

Değerli arkadaşlar, Türkiye'de bir Büyükşehir Kanunu var. Altı yıldır söylüyoruz. Vicdanlarınıza bırakıyorum. Dikkatle rakamları söylüyorum size: 368 bin nüfuslu bir büyükşehir -368 bin nüfusu var- bir başkasının 450 bin, bir başkasının 470 bin. Hangisini sayayım… Bunlara, bu belediyelere, her birine siz yılda 160 trilyon -TL olarak konuşayım- ödenek veriyorsunuz yani en düşük, 360 bin nüfusu olana 160 trilyon veriyorsunuz. Bir sonraki, bir üstteki belediyeye ise 200 trilyon, bir üsttekine de 220 trilyon veriyorsunuz. Peki, değerli arkadaşlarım, 650 bin nüfuslu Şanlıurfa halkının hakkını burada yiyor muyuz, yemiyor muyuz!

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) - Yiyorlar, yiyorlar!

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Ben burada Şanlıurfa milletvekillerini Şanlıurfa'nın hakkını kimseye yedirmemeye davet ediyorum. Van milletvekillerini göreve davet ediyorum. Van'ın nüfusu nedir? 368 bin nüfuslu bir başka şehir 168 trilyon alıyor arkadaşlar! Bu şehir… Nüfusu 368 bin… Van'ın nüfusu nedir arkadaşlar?

NURETTİN AKMAN (Çankırı) - Yavaş konuş!

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Hakkını yersen…

SADIK BADAK (Antalya) - Sayın Aslanoğlu…

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Antalya'da eğer bu hakkı yenseydi, burada sen de gelip bağırırdın.

AHMET YENİ (Samsun) - Bağırmaya gerek yok.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Bağırırım arkadaş. Altı senedir bağırıyorum. Hükûmet etmek ülkedeki her insanın hakkını vermektir. Peki, 650 bin nüfuslu Şanlıurfa'nın hakkı… Arkadaşlar, bakın, 650 bin nüfus, 368 bin nüfus! Senede, aldığı fark 100 trilyon arkadaşlar! Yani, hükûmet etmek adaletli olmaktır, adaletli olmaktır arkadaşlar.
Van, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Denizli, Balıkesir, Trabzon, Manisa. Bu illerin tümü, Türkiye'deki mevcut büyükşehirlerden daha büyüktür arkadaşlar.

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) - Malatya'yı saymadın.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Değerli arkadaşlar, ben, bu konuyu sonuna kadar bağıracağım çünkü Malatya halkının hakkını yiyorsunuz.

BAYRAM ÖZÇELİK (Burdur) - Ferit Bey, sadece nüfus değil kriter.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Arkadaşlar… Sen de 368 bin nüfuslu bir şehre senede 100 trilyon fazla verirsen… Ben paramı istiyorum, beni büyükşehir yapma.

İsmimi "Büyükşehir" koyma. Paramı istiyorum. Ben, o 100 trilyon parayla Malatya'ya her şeyi yaptırırım, belediye başkanı kim olursa olsun arkadaşlar. Paran varsa yaparsın. Paran yoksa yapamazsın.

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) - Adalet yok bu işte!

SUAT KILIÇ (Samsun) - Her şeyini biz yapıyoruz zaten
Malatya'nın.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Arkadaşlar, hiçbir şeyini yapmıyorsunuz. Hiçbir şeyini yapmıyorsunuz.

SUAT KILIÇ (Samsun) - Toplu konutunu, hastanesini,
yollarını, duble yollarını, köy yollarını, içme sularını…

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Ben paramı istiyorum arkadaşlar. Hakkımızı istiyoruz, hakkımızı. Malatya belediye sınırları içerisinde yaşayan insanların hakkını istiyoruz.

AHMET YENİ (Samsun) - Üniversiteye kadroyu verdik…

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Şanlıurfa'da yaşayan 650 bin kişinin hakkını istiyoruz ama Kocaeli'ye gelince kişi başı 700 lira arkadaşlar!

SUAT KILIÇ (Samsun) - Kocaeli'de… Malatya'da yok mu?

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Samsun… Tabii çok rahatsın, 450 bin nüfuslu Samsun, senede benden 120 trilyon fazla para alacak.

SUAT KILIÇ (Samsun) - 530 bin nüfuslu…

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Onun için, ben de olsam rahat konuşurum.

SUAT KILIÇ (Samsun) - Samsun'un nüfusu 530 bin, 450 bin değil.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Beyefendi, ben de olsam rahat konuşurum. Beni büyükşehir yapmayın. Bu şehirleri büyükşehir yapmayın ama hakkını verin.

AHMET YENİ (Samsun) - Samsun'un hakkını koruyoruz biz.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Samsun'un hakkını… Ben de Malatya halkının hakkını korumak, Denizli halkının hakkını korumak… Ben burada, sayın Van milletvekillerini, Şanlıurfa milletvekillerini, Kahramanmaraş milletvekillerini, Malatya milletvekillerini, Balıkesir milletvekillerini, Denizli milletvekillerini, Trabzon milletvekillerini, Manisa milletvekillerini göreve davet ediyorum. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar) İllerinin hakkını korumak adına göreve davet ediyorum. Eğer ilin hakkını ben korumazsam o ilden milletvekili olmak bana haram olsun!

Hepinize saygılar sunarım. (CHP ve MHP sıralarından
alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Aslanoğlu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız