SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Paramız Kıt..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi 2009 yılı yatırım programı taslağı 139 milyon YTL olarak kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığı'nda İl Özel İdare Salonu'nda yapılan oturumda, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile İl Özel İdare Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi 2009 yılı yatırım porgramı görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı AKP Yeşilyurt İl Genel Meclis Üyesi Mevlüt Vanlı, programı yaparken çok zorlandıklarını belirterek, "Çalışmadan değil, paranın hakikaten kıt oluşu ve KÖYDES Projemizin belli olmayışı bizleri oldukça zorladı. Biz arzu ederdik ki, rakamları kesin bir program ile önünüze gelelim. Ancak, malumlarınız KÖYDES Programımız kesinleşmiş değil, hal böyle olunca taslak çıkardık. Kasım ayı içerisinde umuyorum KÖYDES yatımımız belli olacaktır. Raporumuzda da belirttik, yeniden değerlendireceğiz. Acil projelerimize öncelik vererek, Meclisimizin onayını bekliyoruz. Yaklaşık 175 milyon YTL mükerrer olanları sadeleştirdik ve biz bunu 139 milyon YTL'ye çektik. Gerçekçi projemizi yapacağımız döneme kadar, acil işleri gözden geçirerek planımızı yapmalıyız" dedi.

CHP Arguvan İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Mengüç ise, "Yırtık çok büyük ama yama çok küçük. Bizim bütçemiz 27 milyon YTL civarında. Biz bunu yatırımlara ayırdıktan sonra 5 milyon YTL para kaldı. Bu çerçevede, meclis üyelerimiz, kaymakamlarımız ve yöneticilerimizden şunu rica ediyorum. Hiç kimseyi bu parayı kendi çevresinde bir seçim yatırımı olarak, işlerinizi programa aldık diye heveslendirmesinler. Çünkü, KÖYDES'ten gelecek para da belli değil. Eğer beklenen oranda bir kaynak gelmez ise İl Özel İdare'nin de yapacağı çok şey olmaz. Bunu takdirlerinize sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Yatırım programı hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Etüt ve Proje Müdürü Mehmet İşidoğru da, İl Özel İdaresi kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Sizlerden gelen tekliflerin hiç birini çıkarmadık. Mükerrer olan işleri çıkardık. Bu konuda bir endişeniz olmasın. KÖYDES programımız belli olduktan sonra, öncelik sırasına göre tekrar bir değerlendirme yapılacak" şeklinde konuştu.

AKP Doğanşehir İl Genel Meclis Üyesi Cahit Sarı'nın yatırım programı görüşmesinde Doğanşehir ilçesine yapılan yatırımlar hakkında konuşması ise, muhalefet üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, gerginliği yatıştırdıktan sonra, "Ekim ayı'nın 17'sinde Başbakanımız ile Ankara'da bir toplantımız var. Başbakanımız KÖYDES ile ilgili bir açıklama yaparsa, o müjdeyi de sizlere getiririz nasip olursa" dedi.

Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi 2009 yılı yatırım programı taslağı oy çokluğu ile kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız