SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parasal Değeri Değişmiyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:23:20
'Parasal Değeri Değişmiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Ali Selvi’yi ziyaret etti. 

MUSİAD Başkanı Mehmet Balin, "Son 10 yıldır aynı oranda bir kaysı ihracatımız var, miktarsal olarak bazen değişiyor, ancak parasal değeri değişmiyor" dedi.

Balin, ”Malatya Tarım İl Müdürlüğümüz, hem destekleme hem de teşviklerle alakalı çalışmalarımız devam ediyor sürekli istişare içindeyiz. Malatya'nın ekonomisini ayakta tutan bir kaysı var. Bu kaysı Malatya ihracatının yüz de sekseni oluşturuyor. Son 10 yılda aynı oranda bir kaysı ihracatımız var miktarsal olarak değişiyor, ancak parasal değeri çok ta artıp azalmıyor. Biz MÜSİAD olarak bunda rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Artık kaysı kuru kaysı olarak ihraç edilen bir ürenden çıkarılmalı diye düşünüyoruz. Bu gün Tarım İl Müdürlüğümüzle beraber, Malatya'nın 2023 yılında tarımda hangi vizyonu yakalaması gerektiğini Malatya kaysısını ve alternatif ürün olarak neler yapacağımızı bu gün istişare edeceğiz" dedi.

İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise, ”Biz her zaman MÜSİAD üyeleriyle istişare içinde olduk. Onların taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız