SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parasal İlişki Var mı?' Sorusuna Yanıt Yok!

0
Güncellendi - 2020-02-06 03:21:57
'Parasal İlişki Var mı?' Sorusuna Yanıt Yok!
A- A+ PAYLAŞ

YERLİ ŞİRKETİN PARİS'TE VERDİĞİ ÖDÜL SORULDU.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ankara'daki bir reklam ve organizasyon şirketinin verdiği, ancak Birleşmiş Milletler UNESCO örgütünden alınmış bir ödülmüş gibi lanse edilen plaket karşılığında adı geçen reklam ve organizasyon şirketine herhangi bir yolla parasal ödeme yapılıp yapılmadığına yönelik olarak Yeşilyurt Belediyesi CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel'in sorusuna net bir cevap vermekten kaçındı ve "Herkes herşeyi söyleyebilir ama biz sonuca bakıyoruz" dedi.

Neler yaşanmıştı?

Yeşilyurt Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yoğun bir propaganda yaparak, ‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama Projesi’nin, "İdealkent ödülü" aldığını açıklamış, ödülü veren kurumun da Birleşmiş Milletler UNESCO örgütü olduğu izlenimi yaratmaya çalışmıştı.

Ödüle ilişkin yapılan açıklamalarda ve kullanılan görsellerde, sıklıkla "UNESCO - PARIS" vurgusu yapılan ve ödülün, UNESCO binası olduğu ileri sürülen bir mekanda verileceği  belirtilen süreç sonunda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Fransa'nın başkenti Paris'e gitmiş ve hemen hepsi Türkiye'deki il - ilçe belediyelerine verilen plaketlerden birini alarak Malatya'ya dönmüştü.

Mehmet Çınar, Malatya'ya dönüşünde belediye tarafından organize edilen ve düğünlerde, kutlamalarda kullanılan, volkan olarak da adlandırılan ateş fıskiyesi ve konfetilerle karşılanmıştı.

Ancak, daha sonra malatyahaber.com'un yaptığı haberlerle, ödülün, BM UNESCO örgütü ile hiç bir ilişkisi bulunmadığı ve Ankara'daki bir reklam, organizasyon ve danışmanlık şirketi tarafından verildiği ortaya konmuştu.

Reklam şirketinin "Paris Görmüş- UNECO soslu" ödülü Belediye Meclisi gündeminde

Reklam şirketinin "Paris Görmüş- UNESCO soslu" ödülü, Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında da gündeme geldi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Günnur Tabel, UNESCO ile ilişkilendirilmesine karşın, ödülün Ankara'daki ADAMOR Reklam - Organzisayon şirketi bünyesindeki Kentsel Araştırma Enstitüsü tarafından Yeşilyurt Belediyesi'ne verildiğin hatırlatarak, Yeşilyurt Belediyesi ile bu şirket arasında parasal ilişki olup olmadığını sordu.

Günnur Tabel, Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında, idealkent ödülünü veren şirketle belediye arasındaki ilişkiyi sorguladı.

Günnur Tabel, meclis toplantısında söz alarak, ödülle ilgili olarak şu soruyu sordu:

"UNESCO ile ilişkilendirdiğiniz ‘İdeal Kent Ödülü’ ile ilgili medyada bir çok haber yayınlandı. Bu haberlere göre ADAMOR Limited Şirketi adlı danışmanlık, organizasyon, kamuoyu araştırmaları, reklamcılık yapan, merkezi Ankara’da bulunan  ‘Kentsel Araştırma  Enstitüsü tarafından verilmiştir.  Ödül sertifikasında da şirketin ve adı geçen Enstitünün yetkililerinin ismi bulunmaktadır. Şirket ve bünyesindeki enstitü ticari bir kuruluştur. Yeşilyurt Belediyesi’nin bu Enstitüye bağlı şirketlerle herhangi bir şekilde ticari, parasal bir ilişkisi var mıdır? Bu şirkete reklam, organizasyon veya dergi satın alma adı altında herhangi bir para verilmiş midir? Yeşilyurt Belediyesi’nin bu Enstitüye bağlı şirketlerle ilişkisi nedir?".

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, parasal ilişki sorusunu cevapsız bıraktı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel'in söz konusu sorusuna net bir cevap vermedi.

Başkan Mehmet Çınar, "Biz sonuca bakarız. Önemli olan ortada bölgeye katkı sağlayacak bir eser var mı yok mu? Şu an itibariyle de eserimiz ortada ve herkes bunun farkında. Orada ödül alan belediyelerin de zaten oradaki kendi sitelerinde de bilgileri var hem de ulusal anlamda bir çok mecrada yayınlandı. Biz de bilgilendirme yapmıştık. Herkes herşeyi söyleyebilir ama biz sonuca bakıyoruz. Önemli olan memlekete ve topluma faydasıdır" dedi.

"Ödül için şahsım olarak başvuru yaptım"

Ödülün başvurusu konusunda bilgi veren Mehmet Çınar, "ödül için şahsım olarak başvuru yaptım" dedi. Çınar daha sonra şöyle konuştu:

"Bizim almış olduğumuz ödül, kadim Yeşilyurt’un ‘Kentsel Tasarım ve Mimari Dokunun’ korunmasına yönelik bir ödüldü. O ödül de, şu an bizim içerisinde bulunduğumuz binadan tutun yapacağımız Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri ve Macera Parkı’nda mevcut lezzet caddesi olarak isimlendirdiğimiz caddede bulunan tarihi tescilli konakların fonksiyonlanarak bölgenin turizmine ekonomisine gastronomisine katkı sunması amacıyla hazırladığımız bir sunum vardı  ve TOBB üniversitesinde ben sunum yapmıştım. Bu sunuma yaklaşık 103 tane yerel idare ve dışarıdan kentlerin gelişmesi ve kentlerin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik çalışmalardan dolayı başvuru yapılmıştı ve ben de şahsım olarak orada başvurularda bulundum. Sonrasında Kent Araştırmaları Enstitüsü tabi bunun ülkemizde daha ağırlıklı olmak üzere dünya çapında yapıyorlar. Her yıl yurt dışında bir bölgede yapıyorlar ve bu yıl ki ödül törenleri de Fransa’nın başkenti Paris’te yapıldı. Biz de ödülümüzü aldık.  Amacımız bölgemizi kalkındırmak, geliştirmek.  Bu şekilde projemizin önem görmesi, o projeler içerisinde değer görmesi ilimiz adına gurur verici. Güzel bir proje. Biz de Nisan ayı ile birlikte oradaki binaları halkımızın hizmetine sunacağız.  Yeni kültür merkezleri, yeni müzeler, gastronomi alanları, millet kırathaneleri.  En önemlisi de mimarı dokumuzu geliştirecek, turizm potansiyelini kalkındıracak bir proje oldu".

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 yıl önce)
    Belediye Başkanları içerisinde en çok çalışan Mehmet Çınar tabiki. Diğer belediyelerden ne ses var ne seda. her ne kadar sevmesem de Gözle görülür elle tutulur tek proje yapan yeşilyurt belediyesidir. adam En azından kendi personelleri ile barışık, diğer belediyelere bakın personelleri ile kavgalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yoğğğ artık ya tanımasak inanacaz :D Kendi personeliyle barışık diyorsun ya hak yediği için herkes arkasından küfür ediyor yüzüne gelince evet efendim sepet efendim. Proje dediğin hıyar tarlası mı? ney var proje? yıkıp yıkıp ihale edip işgeme vermek mi? bırakın bunları yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (4 yıl önce)
    Süperman çınar başkan süpersin ekranların kahramanı
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Başkan parayı kimin cebinden vermiş? belediye hesabından verilmişse , bizim paramızla kim-neden plaket veriyor. Bize harcasaydınız plaket verirdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devletçi (4 yıl önce)
    Sonuca bakarız nedir? Ya evet yA hayır denmeli demekki cevap evet bunun iyice araştırılması lazım kamu malı sonuçta
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşil 44 (4 yıl önce)
    Üstüne gitmeyin başkancıgımın adam paraylada olsa Bi ödül almış bırakın mutlu olsun kursagında bıraktınız Tadını çıkaramadı negüzel boy boy resim paylaşıyor Başkancılıgın keyfini çıkart başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Milleti Kandirmayin Yeter (4 yıl önce)
    Milletin meclisinde cevap veremiyonuz baskan.Ne ödülü ne unesco ne birlesmis milletler.insan parayla ödül alirmi ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (4 yıl önce)
    Göreceğiz bakalım "memlekete ve topluma faydası" neymiş... Melih'in dinozorlarına dönmesin de..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Olay (4 yıl önce)
    Başkan , aldığın ödül vırro çıktı.Gel sen şu mıhlı tut caddesini tekrar temizlemeye başla en azından insanlar asli işinde başarılı oldu desinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Cevap yok diyorsunuz ama aslunda cevap vermiş. Düşünsenize herhangi bir ödeme yapılmadığını!!! Muhtemelen soru soran üyeye öyle bir tepki verilirdiki üye ağlayarak eve giderdi... bence sorunun cevabı net...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Neden soruya net bir cevap vermekten kaçınılmış. Doğrusu ne ise odur. Gizlenecek bir şey de olmaması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla