SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parasını Alıyorlar, Çözüm Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:59:57
A- A+ PAYLAŞ

 Şahnahan Beldesi ziyaretinde vatandaşların kanayan yarası olan atık suların sulama kanalına akması ile ilgili sıkıntıları dinleyen Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, Şahnahanlıların 30 Mart’ta bunun hesabını sormasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı Şahnahan Beldesi’ni ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Porgalı, “Siz bana sahip çıkacaksınız, ben de size sahip çıkacağım. Kendi topraklarınızdan, kendi kanınızdan, aşiretinizden biriyim. Sizde sahip çıkmazsanız ben ne yapayım artık” diyerek, yerel seçimlerde Şahnahanlılardan destek istedi.

Belde sakinleri Porgalı’yı yıllardır mücadele ettikleri kanalizasyon sularının aktığı yere götürüp sıkıntılarını yerinde anlattılar. 12 yıllık su sorununu valilik, belediye, milletvekilleri ve her kuruma anlattıklarını ifade eden Şahnahan Muhtarı Müslüm Akbulut, “Drenaj kanallarından akan pis sular bizim beldemizin sulama kanalına akıyor. Yaklaşık 12 yıldır bu pis sulardan kurtulmanın mücadelesini veriyoruz. Biz bu su için savcılığa dilekçe verdik, valiliğe belediyeye, milletvekillerimize gittik ama herhangi sonuç alamadık. Bu pis su adeta tehlike saçıyor. Çocuklarımız hasta oluyor” dedi.

Belde sakinlerinin su kanalizasyon suları sıkıntısından duyduğu üzüntüyü dile getiren Porgalı yönetime geldiklerinde bu tür sıkıntıları çözeceklerini söyledi. Porgalı, “12 yıllık bir sorun ama ne yazık ki bir çözüm üretilmemiş. Bu pis sular vatandaşların sağlığını tehdit ediyor, tarım arazilerini tehdit ediyor. Buradaki kimyasallar, asitler, zehirli atıklar ile yaşayan insanımıza günah değil mi” diye sordu.

Malatya Belediyesi’nin 12 yıldır bu sorunu çözmemesinin de üzücü olduğuna vurgu yapan Porgalı, “Malatya Belediyesi bu atıkları salan tüm işyerlerinden bunların parasını aldığı halde neden buraya bir çözüm bulmuyor. Kapalı bir kanalizasyon sistemi ile üstünü kapatmıyor. Sulama suyunun kullanıldığı kanaldan başka yer yok mu? Burada yaşayan vatandaşımız buna mı layık. Bu durum gerçekten çok üzücü. Bunun hesabını siz Şahnahanlılar sormalısınız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız