SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parayı Almışlar da!

A- A+ PAYLAŞ

Kendilerine üniversitede güvenlik görevlisi olarak iş bulacakları vaadiyle para ve kimlik fotokopilerini alan iki kişiden paralarını tahsil eden iki vatandaş, kimlik fotokopilerinin kötü bir amaçla kullanılabileceği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Polisten verilen bilgiye göre; 20 yaşlarındaki Y.K. ve C.B. adlı şahıslar, 5 ay önce Akpınar Meydanı’nda karşılaştıkları İ.O. ve soyadını bilmedikleri F.isimli şahsın, kendilerine Elazığ Fırat Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak iş bulacaklarını söyleyip, kişi başına 160 lira para ve kimlik fotokopilerini aldıklarını, aradan geçen zamanda iş bulamadıklarını, şahıslardan parayı aldıklarını ancak, kimlik fotokopilerini alamadıklarını öne sürdüler.

İki şahıs, kimlik fotokopilerinin kötü amaçlarla kullanmaları halinde İ.O. ve F.adlı şahıslardan şikayetçi olduklarını bildirdiler. Polis iki şahsı bulmaya çalışıyor.

ADINA HAT ALMIŞLAR..
Bu arada, 33 yaşındaki C.A. adlı şahıs savcılığa başvurarak, kendi bilgisi dışında adına 33 yaşındaki A.U.B. ve A.P. adlı şahıslarca 4 hat açtırılıp kullanıldığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

Olayla ilgili olarak A.U.B.’nin yakalandığı, A.P.’nin de arandığı belirtilirken, olay polis raporunda şöyle anlatıldı:

“18.07.2008 günü C.Savcılığına müracaat eden müşteki ifadesinde; kendisinin bilgisi dışında adına 0544******** – 0544******** – 0544******** – 0544******* hatların başka şahıslar tarafından açtırılarak kullanıldığı, nitelikli dolandırıcılık suçundan arandığını beyanla hattı açtıran ve kullanan şahıslardan şikayetçi olduğunu beyan etmiş, bahse konu hatları açtığı anlaşılan Ç------ Vodafone iletişimin sahibi A.U.B.’nin konu ile ilgili olarak ifadesi alınmış, Vodafone ile yapılan yazışmada hatları P---- iletişimin sahibi A.P. tarafından Ç---- iletişime giriş yaptırıldığı anlaşılmış, P----- iletişimin adresi Şanlıurfa ve Diyarbakır olduğundan şahsın gerekli ifadesi alınamamış olup, tahkikata devam edilmektedir.”

TELEFONLA UYARILINCA..
Öte yandan 36 yaşındaki R.H. adlı vatandaş polise başvurarak, kendi adına yapılan telefon başvuruları konusunda tanımadığı biri tarafından uyarıldığını, bu durumdan şüphelendiğini bildirdi.

Olay, polis raporunda şöyle yeraldı:

“23.03.2009 günü saat 21.00 sıralarında merkezimize müracaatta bulunan müşteki ifadesinde, saat 20.19 sıralarında kullanmış olduğu 0542********* nolu telefonunu tanımadığı 0542********* nolu telefondan bir erkek şahıs aradığını ve şahsın kendisini İstanbul ilindeki Telsim Shop bayisinden aradığını beyan ettiğini, arayan şahsın kendisine sahte kimlikle SIM kart başvurularının yapıldığını, kendi adına da düzenlenmiş sahte bir kimlikle başvuru yapıldığını, dikkatli olmasını söyleyerek telefonu kapattığını, şahıs telefonu kapattıktan sonra telefonu ile arama yapamadığını, başkalarının kendi telefonunu aradığında telefonunun çalmadığını, telefonunun başka bir telefona yönlendirilmiş olabileceğini, kendisini arayan şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etmiş, olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız