SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parayı Boşa Harcamadık'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da yönetim, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akkoza Otel'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir açıklamada yapan Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, "Ayda bir basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Hem kaynaşmayı sağlamak hem de sorularını cevaplamayı amaçlıyoruz. Çünkü her zaman bir arada olamıyoruz. Bu nedenle ayda bir siz basın mensuplarıyla bir araya geleceğiz. Şunu belirtmek gerekiyor ki, geçtiğimiz yıl göreve geldiğimizde şampiyon olduk. Şampiyon olduktan sonra yeni sezon için herkesten 4-5 hafta bize müddet verin dedik. Ancak arkadaşlarımız sabırsız davrandı. Transferler geç yapıldı. Malatya'nın parasını düşündüğümüz için transferler geç yapıldı. Malatya'nın parasını boşa harcamadık. Bugün takımların transfer için harcadıkları paralar ortada, biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Kapı kapı memurdan dilenip, 5-10 lira toparlayacaksak bu iş zaten yapılmaz. Biz bunları yapmayalım ve Malatya'mıza kaynak bulalım dedik. Bu kaynağı da biz transferde bulduk. Doğruyu konuşmak gerekirse, burada bulduğumuz kaynakta ortadadır. Bizim harcadığımız para 5 milyon TL falan değil, 5 milyon TL para ayrılmış ama 750 bin TL geçen seneki vergi prim borcu ve şampiyonluk primlerine ödenmiştir. Bize kalan 4 milyon 250 bin TL kaldı. Şuana kadar harcadığımız para 900 bin TL'yi geçmez. "5 milyon TL nerede?" deniliyor. Biz 5 milyon TL almadık. Milletin kafasında 5 milyon TL nerede? Sorusu var. Bu para burada, kimse bu parayı yemedi. Malatya'da bir ilk yapıldı. Para, futbolcular ve personelin direk olarak hesaplarına yatıyor. Kulübe kuruş para girmiyor. Yani bir kulüp oluyoruz. Tüm herkesin hesaplarına paraları yatıyor. Malatya'da şimdiye kadar olmayan bir şeyi yaptık ve kulüp olma yönünde önemli bir adım attık. Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Bey'in dışında bize 5 kuruş para gelmiyor. Kombine denildi, kombine satamadık. 1 tane kombine satamadık. Ama konuşmaya gelince herkes konuşuyor. Elimizi vicdanımıza koyalım. Yönetim kurulu üyelerimiz her türlü fedakarlığı yapıyor. Ekonomik yönden sıkışıklık olduğunda yönetim
kurulumuz ile bu süreçleri atlatıyoruz. Zannedilmesin ki, bu 5 milyon TL kasada para var ve bunu harcamadılar. Ben 10 milyon TL'de harcardım eğer elimi vicdanıma koymasaydım. Ama bu seneye Yeni Malatya Spor'un akıbetinin yanı başımızda Malatyaspor ve Elazığspor örnekleri var, bu takımlar gibi olmasın diye düşündük. Biz Malatya'yı ve takımımızı seviyoruz. Bunu tüm samimiyetimle konuşuyorum" dedi.

"4-5 HAFTA MÜSAADE İSTEMİŞTİK"
Sezon başında takımın toparlanması adına 4-5 hafta müsaade istediklerini kaydeden Katipoğlu, "Tüm basın mensuplarından bize 5 hafta müsaade edin, ondan sonra iyi futbol ve iyi sonuca gideceğiz dedik. Bozüyük maçında son dakika da gol yedik. Doğru düzgün pozisyonları yoktu. Göztepe maçını hep beraber izledik. Son dakika golüyle mağlup olduk. Alanyaspor maçında da rakip kalemize gelemedi. Şunu belirtmeliyim ki, söylemlerimizle eylemlerimiz birbirini tutuyor. Ve buda neticelendi. Ama gerçek konuşmak gerekirse basının sabırsız davranmasını anlayamıyorum. Yani biz kalkıp ta Malatya'nın 1 kuruşunu çöpe atacak değiliz. Malatya'nın 1 kuruşu bizim her şeyimiz. Elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. Eğer biz bunları yapmasaydık Yeni Malatya Spor'un akıbeti diğer kulüplerden farklı olmazdı. Yapalım, alalım, edelim de neyle alacaksınız. Türkiye'nin 81 ilinde benim tanıdığım teknik adam var, futbolcum var, yöneticiler var. Ben 25 senedir bu camianın içerisindeyim ve bu camiayı da en iyi bilen insanlardan birisiyim. Her deplasmanda herkesle diyalogumuz çok iyi. TFF ile de diyalogumuz çok iyi. Ama biz burada 4-5 hafta müsaade istedik. Sonuca tesir etmedi ama kısmetsizlik yaşadık. Bunlara ne yapabiliriz? Takdir Rabbimin diyelim. Bu bir imtihan sürecidir ve bu imtihanı da iyi geçirdik. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye kupasında da, ligde de gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

"TAKIMIN GÜCÜ ORTADA"
Kupa maçında Hacettepespor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Katipoğlu, "Bugün kupa Diyarbakırspor'u kendi sahasında yenmek kolay değil. Demek ki takım, takım olmak yolunda. Biz sizlerde de hak veriyoruz ve basına saygı duyuyoruz. Ama biz sizlere saygı duyarken, siz de bizlere saygı duyun. Biz buranın idarecisiyiz. Futbolcu alma ve gönderme iradesi yönetimindir. Hoca alma yetkisi ve tercihte yönetimindir. Yönetimin vermiş olduğu kararı eleştirirsiniz ama saygı da duymak zorundasınız. Yönetim kulüptür. Biz doğru yoldayız. Allah'ın izniyle de bu yoldan şaşmayız. Ben inanıyorum. Adım gibi de eminim ki, başarılı olacağız. Zaman her şeyin ilacıdır" şeklinde konuştu.

"HER İNSANIN BİR HEDEFİ VARDIR"

Katipoğlu, şampiyonluk hedefiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Hedefsiz bin insan, ölü bir ağaç, kuru bir topraktır. Biz hedefi olan insanlarız. Benim babam 84 yaşında ve seneye ne ekeceğim? Diye düşünür. Veya sizlerin bir amacı yok mu? Herkesin bir hedefi var. Otelcinin de, basın mensubu olarak sizlerinde, bizlerinde hedefi var. Hedefsiz bir insan olmaz. Ama hedeften sapmalar olabilir. Birden bire bir yere gidemezsiniz. Zamana ihtiyaç var. Biz temelleri sağlam atmak için uğraşıyoruz. Yarın ben
olurum olmam. Biz bu kulübün sahibi değiliz. Ama kulübede sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Bu kulübün temeli sağlam zeminler üzerine kuruldu. Burada gelecek olan arkadaşlarımız 5-10 sene elini kolunu sallaya sallaya başkanlık yapacak. Borç yok, takımın içi temizlendi. Ben geçen yılki sıkıntıları yaşayan insanım. Geçen seneki kadrodan çoğu boşta, diğerlerinin de oynadıkları takımlar belli. Bunlar iyi dediğimiz futbolcular. Bir konuya da açıklık getirmem lazım. Eğer ben o gün o hocanın ve futbolcunun dediği futbolcuyu alsaydım, 34 yaşında Malatyalı bir futbolcuyu almam lazımdı. 31 yaşında futbolu bırakmış bir futbolcuyu almam lazımdı. Hem de 150 bin TL vererek. Ondan sonrada kalkmışlar "Bu futbolcuyu niye almadın?" diyorlar. 6 senedir futbolu bırakmış bir adamı bu kulübe getirmek istediler. Zafer Çilli'yi getirmek istediler. Ama almadım. Ne demek istediğimi iyi anlayın. Bu futbolcu gelecekmiş, neden g son dakika da gol yedik. Doğru gönderilmiş. Transferde hoca ve futbolculara toplam 2 milyon TL harcadık.

Bunun zaten 1,5 - 2 milyon TL'si federasyon ve iddaa'dan geliyor. SSK, vergi ve maç primleri de sponsor aracılığıyla belediyeden geliyor. Biz burada anormal bir para harcamıyoruz. Bizim verdiğimiz para ortada. Olmamış bir şeyi konuşmak insanı üzüyor. Sahanın içini hoca yapsın, sahanın dışını yönetim yapsın sizlerde görevini yapın. Sizlerden rica ediyorum. Yorum yaparken sahanın içerisini yapın, sahanın dışında yorum olmaz. Ulusal kanalları bir izleyin. Hata varsa bunu söyleyin. Yaptığımız transferlerde ortada ve ben her şeyi açık konuştum. Bize destek olun. Eğer siz bize destek olmasaydınız biz geçtiğimiz yıl şampiyon olamazdık. Bizim şampiyonluğumuzdaki en büyük pay basın mensuplarıdır. Biz kenetlenmezsek, başarıyı yakalayamayız. Elazığspor, kenetlenerek ligde kaldı. Bizim borcumuzda yok, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Burada soruyorum, hanginiz geldiniz de biz önünüzde kalkmadık? Hanginize bir saygısızlık ettik? Bizim şahsımızı boş verin, takıma saygı bekliyoruz. Takım inanın ki iyi yolda. Son 4 maçtaki kriterlere bakın ve maçları izleyin. Ondan sonra "başkan haklısın ya da haksızsın deyin" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız