SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Parayı Geri İstedik'

A- A+ PAYLAŞ

Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Esenlik şirketinde geçmiş dönemde haksız mesai aldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan iki kişinin elde ettikleri bu haksız parayı ödediklerini, ödemeyen diğer iki kişiyi de mahkemeye verdiklerini söyledi.

POLAT, BİR YILI DEĞERLENDİRDİ
Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, şirketin bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdi.

2009 yılını, 120 milyon 354 bin TL ciro, 11 milyon SSK ve vergi ödemesi ve 479 bin TL kar ile kapattıklarını dile getiren Polat, ayrıca, Malatyaspor'a 1 milyon 500 bin TL, Malatya Belediyespor'a 350 bin TL reklam parası verdiklerini, diğer sosyal yardımlarla birlikte toplam 2 milyon 160 bin TL sosyal yardım yaptıklarını, amortisman bedeli olarak 2 milyon lira düşülünce kar miktarlarının düşük görüldüğünü vurguladı.

Polat, Esenlik Şirketi'nde çalışan 4 görevlinin haksız mesai aldıkları iddiasıyla iş akitlerinin sona erdirilip, aldıkları paranın geri istendiğini 2'sinin ödediğini, 2'sinin ise ödememesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Esenlik şirketinin 2009 yılını 479 bin TL karla kapattığını söyleyerek, “2009 yılı içinde 120 milyon 354 bin TL ciroya ulaştık, 11 milyon SSK ve vergi ödemesi ve 479 bin TL kar ile kapattık. Ayrıca, Malatyaspor'a 1 milyon 500 bin TL, Malatya Belediyespor'a 350 bin TL reklam parası, diğer sosyal yardımlarla birlikte toplam 2 milyon 160 bin TL sosyal yardım yaptık’ dedi.

Polat, amortisman bedeli olarak 2 milyon liranın dışında sosyal yardımlar düşülünce kar miktarlarının düşük görüldüğünü vurguladı.

Kahramanmaraş'ta Ramazan ayı öncesi şube açacaklarını belirten Polat, kiraladıkları arsa üzerinde inşaatın devam ettiğini, ramazan ayı öncesine yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Polat, geçen yılsonunda bin 100 ve son olarak belediyeden aldıkları ihale ile bin 250'ye yakın çalışanı, 20 market, beton elemanları fabrikası, soğuk hava deposu ve et işletmeciliği, şehrin temizliği, MAŞTİ, Dede Korkut, Şelale, Abdullah Gül Parkı hayvan pazarı işletmeciliği yaptıklarını hatırlattı.

Malatya'da da prestij market hedefleri olduğunu vurgulayan Polat, geçen yıl şirkete 23 temizlik aracı alındığını hatırlattı.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Polat, istifa ettikten sonra uzun süre istifası kabul edilmeyen Genel Müdür Yardımcısı Veysel Tay’ın son durumuna ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

“Esenlik Şirketi ortaklar kurulu, Veysel Bey’in iş akdini feshetmiştir. Bizler bu görevlere getirilirken de alınırken de ortaklar kurulu kararına göre getiriliriz veya ayrılırız. Veysel Bey’in şu anda Esenlik şirketinde hiçbir yetkisi yoktur. İş akdi feshedilmiştir. Veysel Bey, Esenlikten tamamen ailevi nedenlerle istifa etmiştir.”

Hacı Uğur Polat, daha önceden personel müdürü olarak görev yapan bir kişi ile muhasebe servisinde çalışan bir kişinin istifa ettirildikten sonra haklarında suç duyurusunda bulunulduğunun hatırlatılması üzerine de “Biz ilk göreve geldiğimizde Sayın Başkanımızın talimatıyla bir inceleme başlattık ve haksız mesai denilen bir yanlış bir uygulama olmuştu. Bizde yaptığımız inceleme sonucunda 4 tane arkadaşımızın bu işte suçu olduğunu gördük. Bu dört arkadaşımızdan ikisi daha önce şirketten ayrılmıştı ve biz bu 4 arkadaşımızı çağırdık. Şirketin zarara uğratıldığını söyledik. Kanuni faizleriyle birlikte hesaplama yaptıktan sonra bu paraları ödemelerini istedik. Dört arkadaşımızdan ikisi parasını ödedi ve ödemeyen iki kişi hakkında suç durusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız