SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parayı Paylaştılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:11
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ö.Ç. ile özel bir hastanenin başhekimi olan bayan Doç.Dr. Ş.H.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklandığı "Kürtaj" operasyonuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nün Valilik aracılığıyla yaptığı konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

1- İlimiz İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ve Özel Park Hospital Hastanesinde görev yapan bazı doktorlar ve asistanların kayıtlı ya da kayıtsız olarak gelen hastalara kanuna aykırı şekilde kürtaj yaptıkları, 

2- Yaptıkları usulsüz işlemler karşılığında hastalardan rüşvet aldıkları ve haksız kazanç elde ettikleri, kanuna aykırı yaptıkları kürtajı legalleştirmek için usulsüz rapor tanzim ettikleri ya da hastane giriş kayıtlarını sildikleri, bu işlemlerin İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Ö.Ç. isimli doktor ile Özel Park Hospital Hastanesinde görevli Ş.H. isimli doktor tarafından bizzat yapıldığı ve diğer sağlık personelinin de bu yasadışı eylemlere dahil oldukları, 

3- Para karşılığı yapılan kürtaj işlemlerinden alınan paranın Ö.Ç. ve Ş.H. isimli doktorların belirledikleri oranlar doğrultusunda bu şahıslar arasında paylaştırıldığı, 

4- Ö.Ç. ve Ş.H. isimli doktorların ortak banka hesabı kullanmak suretiyle yasadışı kürtaj işlemlerinin yanı sıra özel hastane yönetiminin bilgisi olmaksızın tüp bebek tedavisine ilişkin elde edilen paraları bu hesaba aktardıkları, söz konusu hesapta çok miktarda olduğu değerlendirilen para bulunduğu, soruşturma sürecinde bugüne kadar Ö.Ç. ve Ş.H. isimli şahısların birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 kürtaj eyleminin olduğu, son olarak 30.12.2012 tarihinde bir bayan şahsın tahmini 22 haftalık gebeliğinin sonlandırılması olayına ilişkin rüşvet anlaşmasına varıldığı, alınacak rüşvete esas meblağın 10.000 Türk Lirası olduğu ve işlemin Üniversite hastanesinde doğrudan ve hastane kayıtlarına işlenmeden bizzat Ö.Ç. tarafından gerçekleştirileceği, bu işlem öncesinde Ö.Ç. isimli şahsın hastalarla doğrudan irtibata geçmeyip Ö.A. isimli özel hastane personelinin aracılığıyla pazarlıkları yaptığı bu şahsın daha önce de (3) ayrı kürtaj olayında da hasta ile doktorları irtibatlandırma işlemlerini yürüttüğü anlaşıldığı, hastaları bizzat kendisinin bulduğu, 

5- Ö.Ç. ve Ş.H. tüp bebek tedavisinden sonuç alamayacaklarını bildikleri hastalara da tüp bebek tedavisi önerdikleri, bu şekilde hastaların maddi ve manevi duygularını istismar ederek kendilerine haksız çıkar sağlama yoluna gittikleri bilgilerine ulaşılmıştır.

Sonuç olarak elde edilen bilgiler ışığında; 

 30.12.2012 tarihinde kürtaj için yasal sınırı (10) haftanın üzerinde olan bir şahsın, Turgut Özal Tıp Fakültesi’nde Ö.Ç. tarafından kürtaj işleminin gerçekleştirileceği yönünde istihbari bilgiler alınması üzerine görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; Ö.Ç., Ş.H., Ş.T., B.Ç., V.K.Ö., G.K., F.B., E.T., Ö.K., B.Y., T.G., M.B., G.G., Ö.A.  ve M.B. isimli 7’si Kamu Görevlisi olmak üzere toplam 15 şahıs gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan; Ö.Ç., Ş.H., Ö.A. ve M.B. isimli şüpheli şahıslar 02.01.2013 tarihinde çıkartılmış oldukları Nöbetçi Mahkemece Tutuklanmıştır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

ARŞİV FOTO: Prof.Dr. Ö.Ç. ve Doç.Dr. Ş.H.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız