SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parayı Tencerede Verdik!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:13
A- A+ PAYLAŞ
TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü’ndeki yakıt ihaleleriyle ilgili olarak suç çetesi oluşturdukları iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili davanın iddianamesinde, TCDD Genel Müdürlüğü’ndeki daire başkan yardımcısına tencere içerisinde rüşvet verildiği öne sürüldü. 
 
TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılı içerisinde yapılan kalorifer yakıtı alım ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen takip sonucu geçtiğimiz 16 Mart 2012 tarihinde düzenlenen operasyonda 19 kişi tutuklanmış, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen operasyonun dava iddianamesinde rüşvet ile ilgili ilginç ifadeler de yer aldı. İddiaya göre, tutuklu sanık TCDD Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Ş.’nin suç çetesinden tencere içerisinde 10 bin TL rüşvet aldığı ileri sürülüyor. İddianamede, "Bilgi veren olarak ifadesi alınan P.U. beyanında; yaklaşık 1 yıldır V.T. isimli işyerinde çalıştığını, çalıştığı şirketin Eşder S.’ye ait olduğunu, Eşder S.’nin kendisi adına postaneye 10 bin TL para gönderdiğini, bu parayı postaneden alıp gazeteye sarıp Mehmet Ş.’nin daha önceden yaprak sarması getirdiği tencereye koymasını istediğini, kendisinin de aldığı talimata uygun davrandığını, Mehmet Ş.’nin gelerek parayı aldığını" gibi iddialar yer alıyor.
 
Mehmet Ş.’nin verdiği ifadesinde tencereyle aldığının sütlaç olduğu, para almadığını bildirdiği, ancak Eşder S’nin ise verdiği ifadesinde tencere içinde Mehmet Ş’ye verilen şeyin 10 bin TL para olduğunu bildirdiği kaydedildi.
 
Rüşvet olayının telefon konuşmalarına da takıldığı belirtildi.
 
Mehmet Ş.’nin verdiği ifadesinde Malatya’da görev yaptığı esnada suç çetesi olarak iddia edilen kişilere, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü'nün motorin ihalesi hakkında bilgi verdiğini ve yardımcı olduğunu kabul ettiği aktarıldı.
 
Operasyonla ilgili dava önümüzdeki günlerde başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız