SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parçalanan Ayağını Kurtardılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:16
Parçalanan Ayağını Kurtardılar
A- A+ PAYLAŞ

Batmanlı 30 yaşındaki İsmail Karcı'nın trafik kazasında kamyonun altına sıkışarak parçalanan ayağı, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kesilmekten kurtarılarak, bacağından alınan doku ve leğen kemiğinden alınan parçayla tedavi edildi. 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karcı'nın yaklaşık 3 hafta önce geçirdiği trafik kazasında ayağının üst bölümündeki dokunun koptuğunu, ayak tarağındaki kemiklerin de parçalandığını belirtti. 

Fırat, hastanın ayak tarağındaki kemiklerin yerine leğen kemiği bölgesinden aldıkları kemiklerle yeniden parmak yaptıklarını dile getirdi. Yaklaşık 11 saat süren ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini vurgulayan Fırat, Karcı'nın bacağındaki dokunun, sinirler, atardamar ve toplardamarla birlikte alındığını anlattı. Fırat, alınan dokunun İsmail Karcı'nın ayağında parçalanan bölüme mikro cerrahi yöntemiyle nakledildiğini açıkladı. 

Hastanın ameliyat olmaması halinde ayağının kesileceğini, diğerine göre kısa bir ayak ve muhtemelen protez kullanarak yaşamına devam etmek zorunda kalacağını söyleyen Fırat, ameliyat sayesinde tamamen iyileşebileceğini ve ayağını rahat bir şekilde kullanabileceğini belirtti. 
     
''Sakat kalmaktan kurtuldum''
     
Batman'ın Kozluk ilçesinde babasıyla geçirdiği trafik kazasında ayağının kamyonun altında sıkıştığını anlatan İsmail Karcı, Batman Devlet Hastanesi'nden ambulansla çeşitli hastanelere götürüldüğünü ancak hiçbirinin kendisini kabul etmediğini ileri sürdü. En son Malatya'ya sevk edildiğini belirten Karcı, buradaki ameliyatının da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti. 

 Doktorlar sayesinde sakat kalmaktan kurtulduğunu ve yürüyebileceğini dile getiren Karcı, ''Evliyim ve iki çocuğum var. Çok şükür yürüyebileceğim. Çok mutluyum'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız