SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parçikanlılar Kongre Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:16
Parçikanlılar Kongre Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı ve başkanlığa Mümtaz Kaplan seçildi. 

Dernek binasında toplanan seçimli genel kurula tek listeyle giren dernek başkanı Mümtaz Kaplan, yaptığı konuşmada, “Yönetim kurulu, görev aldığı günden itibaren güzel faaliyetlerini arttırarak devam ettirmiştir. Köylülerimizin yaylaya çıkacağı tarihte köy hizmetleriyle görüşüldü, yetkililerle bazı yönetim kurulu üyesi yaylaya gitti, bozuk yollar gösterilerek, yayla yolunun kısmen onarılması sağlanmıştır. Düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere 200 sandalye ve yeteri miktarda masa alındı. Bunun karşılığında üyelerden herhangi bir ücret alınmadı, yine düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere 100 metrekare çadır tahsis edildi. Köyümüzün en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyon yapımı için İl Özel İdare Sekreterliği'yle defalarca görüşüldü, dilekçeler yazıldı, kanalizasyonun ve köy yolunun yapılacağı bildirildi, kanalizasyon yenilendi. İlgili dilekçeler ve cevabi yazılar derneğin yasal internet sitesi olan www. parcikan.org.tr adresinde detaylı yayınlandı. Yine köyümüzün bozuk olan yolu İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne gerek yazılı gerek sözlü olarak bildirildi, hem Bozburun köyü hem de Çöllüğün mezrası yolu onarıldı” dedi. Başkan Kaplan, Parçikan köy suyunun kesildiği anda İl Özel İdaresi'yle görüşülerek tankerlerle su getirildiğini açıklayarak, şunları bildirdi: 

“Parçikanlılardan vefat edenler SMS'lerle Parçikanlılara bildirildi. Bu aşiretimiz arasında birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularını daha çok perçinledi. Arguvan ilçesinde bulunan diğer köy derneğiyle zaman zaman toplantılar düzenlendi, Valilik ve Arguvan Kaymakamlığı ziyaret edildi. Diğer Arguvan köy derneğiyle dosya oluşturuldu, köy sorunlarında birinci öncelik sırasına Bozburun köyü yazıldı, vali ve kaymakamlığa sunuldu. Diğer Arguvan köy dernekleri ziyaretlerinde Bozburun sorunlarının daha acil olduğunu, önceliğin o köye verilmesini bildirildi. Birçok nedenden maddi zorluk çeken bazı köylüye acilen para toplanarak yardım edildi. Yama dağında yayla şenliği düzenleyen dirijanlıların şenliğine yönetim olarak katıldık ve 'Parçikanlılar Derneği Kardeş Dirijan Derneği'ne Başarılar diler' şeklinde pankart astık. Biz de yayla şenliklerimizi Sarıçiçek yaylasında düzenleyeceğiz. Aşiretimiz arasında fakir olan 40 aile tespit edilerek İstanbul'da bulunan bir hayırsever iş adamı tarafından aileye yardım edilmesi sağlanmıştır.”

Önceki başkan Mehmet Kapusuz’un aday olmadığı ve Kaplan’ın tek listeyle girdiği Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Mümtaz Kaplan başkanlığındaki yönetim listesi şöyle oluştu: “Bayram Demez, Hasan Karabulut, Abdullah Demez, Mahmut Kaplan, Vahap Daşan, Hasan Demez, İsmail Sarı, Ali Yeşilova, Mehmet Ateş, Muharrem Kapusuz”

Denetleme Kurulu üyeliklerine de şunlar getirildi: “Abdullah Kapusuz, Ömer Demez, Mahmut Karabulut.”

Haysiyet Divanına da şu isimler getirildi: “Turan Kapusuz, Hasan Müezzinoğlu, AII Abbas Daşan, Osman Perk ve Hüseyin Kaplan.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız