SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paris Saldırısını DEAŞ Üstlendi

0
Güncellendi - 2017-04-21 06:44:49
Paris Saldırısını DEAŞ Üstlendi
A- A+ PAYLAŞ

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Bulvarında polise karşı düzenlenen silahlı saldırıyı DEAŞ militanı Fransız vatandaşı Abu Yussuf Al-Baljiki'nin gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırıdan iki saat sonra DEAŞ olayı üstlendi ve saldırganı kod ismi ile birlikte açıkladı.

Champs Elysees Bulvarı üzerinde bulunan Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi önünde polis otosuna uzun namlulu silahla ateş açan saldırgan, bir polisi sırtından vurarak öldürüp diğerini yaraladıktan sonra olay yerinden yaya olarak kaçarken polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü. Olay sırasında bir yabancı kökenli kadının da yaralandığı bildirildi. Saldırganın polis tarafından tanındığı, Seine et Marne bölgesinde 16 yıl önce de polisle çatıştıktan sonra bir süre hapis yatıp serbest bırakıldığı açıklandı.

Olayın meydana geldiği cadde üzerinde polisin geniş çaplı bir araştırma yaptığı kaydedildi. Resmi olarak açıklanmasa da bazı haber kaynaklarına göre ikinci bir kişinin olduğu yönündeki söylentiler üzerine polis çevreyi abluka altına aldı. Bölgedeki metro istasyonları geçici olarak hizmet dışı bırakıldı.

Olayın meydana gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hollande yaptığı açıklamada, saldırganın terör bağlantılı olduğunu açıkladı.

Bu arada olağanüstü hal uygulamasını 15 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatan Fransa'da son saldırı ile birlikte DEAŞ'ın üstlendiği 5. saldırı sonrası Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuyla ilgili olarak ülke genelinde güvenliğin arttırıldığına dikkat çekildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Marine Le Pen ve François Fillon son kampanya günü olan Cuma günü yapacakları programlarını iptal ettiklerini açıkladılar.

Paris, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız